Серия А заприлича на А група, а Юве - на Байерн


Серия А заприлича на А група, а Юве - на Байерн
Снимка: Getty Images/Guiliver

2671 0

Гонсало Игуаин е играч на Ювентус за извънземните 94 милиона евро. Аржентинският стрелец стана "Капоканониере" (голмайстор на Серия А) миналия сезон с рекордните 36 гола в 35 мача.

ТРАНСФЕРЪТ НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО НАПРАВИ ЮВЕНТУС

Той е най-резултатният в историята на Калчото, след като през 1929 година Джино Росети вкара същия брой голове с екипа на Ювентус. Е, по ирония на съдбата Игуаин вече също е нападател на "Старата госпожа" за изумителните 94 милиона евро.

Звезди като Алваро Мората и Пол Погба напуснаха (за втория е само въпрос на време) Ювентус, но шампионите не отстъпват нито крачка назад - напротив, стават все по-голямо страшилище на Апенините.

ВЕЧЕ ИМА СЕРИОЗНА РАЗВРЪЗКА ПО ТРАНСФЕРА НА ПОГБА

Когато Карлос Тевес, Андреа Пирло и Артуро Видал напуснаха редиците на Юве, феновете на другите отбори си помислиха, че доминацията е приключила. Всички знаем какво се случи, въпреки слабия старт на шампионата.

Всички голове на Игуаин миналия сезон:

Сега няма да ги има Мората и Погба, но какво направиха Ювентус - последваха примера на Байерн и взеха най-добрите играчи на основните си конкуренти. Миралем Пянич пристигна от Рома, а Гонсало Игуаин от Наполи. Честито на феновете на "Старата госпожа", а другите отбори... те просто приеха да са статисти в Серия А.

Точно както Олимпик (Лион), Олимпик (Марсилия) и Монако приеха съдбата си, че ще са на поне 30 точки зад Пари Сен Жермен. Както А група се отъждествява с хегемона Лудогорец и чак след това всички останали...

А самият трансфер на Игуаин няма нужда от коментар, това си е класическо "футболно предателство".

Рома и Наполи са окървавени и трябва да реагират адекватно, остава им малко повече от месец да компенсират тежките загуби. А Милан и Интер продължават да са котенца, бледа сянка на величието си от миналото десетилетие (а и не само, разбира се).

Размърдайте се малко, грандове, защото Ювентус може да е на 30 точки пред вас през новия сезон!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички