Роналдо вкара юбилеен гол, но Ювентус загуби първи точки през сезона


Роналдо вкара юбилеен гол, но Ювентус загуби първи точки през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1396 0

Ювентус загуби първи точки в Серия А от началото на сезона, след като завърши 1:1 с Дженоа в мач от 9-ия кръг. Кристиано Роналдо откри за домакините в 18-ата минута, а Даниел Беса изравни в 67'. За португалската звезда това бе юбилеен гол - той бе под номер 400 на ниво клуб в кариерата му. Иначе в Серия А попадението бе пето за него.

Роналдо можеше да открие резултата в 14-ата минута, след като засече центриране в малкото наказателно поле. С глава обаче той прати топката в десния страничен стълб. Португалецът обаче успя да се разпише след 4 минути - той овладя отбита топка в наказателното поле и стреля точно за 1:0.

До края на полувремето Ювентус владееше мача и можеше да направи преднината си по-изразителна, но съперникът се представи добре в защита.

Дженоа успя да изравни изненадващо през втората част - в 67' Кристиан Куаме центрира, Даниел Беса скочи най-високо и засече топката, пращайки я в средата на вратата на Шчесни за 1:1. Малко след това Роналдо можеше да даде аванс на "бианконерите" отново, но стреля покрай дясната греда. В 77' Дибала стреля от ръба на наказателното поле, но топката премина на милиметри от същата греда.

В класирането Ювентус остава лидер с 25 точки - 7 повече от втория Наполи, който днес играе срещу Удинезе. Дженоа се изкачи с 2 места и вече е на десета позиция с 13 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички