Роналдо може да не е възстановен за първия мач с Аякс в Шампионска лига


Роналдо може да не е възстановен за първия мач с Аякс в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2932 0

"Надявам се Роналдо да е готов за мача с Аякс". Това заяви треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри. По-рано в петък той каза, че португалската звезда на "Старата госпожа“ е под въпрос за предстоящия първи четвъртфинал от Шампионска лига срещу Аякс в Амстердам, след като получи разтежение на бедрото по време на мача със Сърбия от квалификациите за Евро 2020.

Въпреки това, италианският специалист бе оптимистично настроен относно физическото състояние на един от най-важните му футболисти. "Прегледът, който той премина тази сутрин, разкри, че кракът му е по-добре. Разбира се, че всичко зависи от това как самият играч реагира на евентуалната болка, която е възникнала“, сподели Алегри.

Ювентус ще се надява Роналдо, който има пет трофея от Шампионска лига, да успее да се завърне за първия мач с Аякс, след като изведе "бианконерите“ до обрат срещу Атлетико (Мадрид) в предния кръг на елиминациите. Атлетико доминира своя съперник в първата среща в Мадрид, където спечели с 2:0. Въпреки това Роналдо, който е топ реализатор в историята на надпреварата, отбеляза хеттрик на реванша в Торино и така да остави надеждите на тима за първи триумф в Шампионска лига от 1996 година насам.

След великолепното си представяне във втория мач, Роналдо заяви: "Затова Ювентус ме привлече в състава – за да им помогна да постигнат неща, които никога не са постигали“. А кога самият Роналдо смята, че ще се върне в игра - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички