Рома отмъкна 3-те точки в Генуа след автогол (ВИДЕО)


Рома отмъкна 3-те точки в Генуа след автогол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1179 0

Без да блести, Рома записа победа срещу Дженоа в 19-ия кръг на Серия А. Римските вълци спечелиха с минимално 1:0 като гости благодарение на автогол на Армандо Идзо.

Легендата на Рома Франческо Тоти бе на резервната скамейка в този мач. Той не е на 100% готов за игра след проблемите, които имаше с ахилеса.

Дженоа трябваше да извърши принудителна смяна още в 8-ата минута - след контузия вратарят Матия Перин напусна терена и бе заменен от резервата Ламана.

Рома изтърва две възможности за гол през първия четвърт час. В 15-ата минута пред Наинголан се разкри страхотна възможност, но той стреля покрай вратата.

В 23-ата минута на мача домакините от Дженоа претендираха за дузпа, но Никола Рицоли остана безмълвен.

Дженоа получи страхотна възможност да поведе в 33-ата минута, когато Джовани Симеоне остана абсолютно сам срещу Шчезни, но пропусна да нанесе решителен удар.

В крайна сметка Рома откри резултата в 36-ата минута, след автогол. Той бе дело на Армандо Идзо след центриране на Бруно Перес.

Дженоа тръгна напред в опит да изравни резултата и можеше да го направи 3 минути по-късно. Шчезни обаче спаси Рома с отлична реакция след рикошет.

След почивката Рома продължи да е малко по-дейният тим на терена, въпреки че Дженоа също имаше своите шансове. В 56-ата минута Джеко можеше да удвои резултата, но нацели гредата след центриране на Наинголан.

До края "грифоните" попритиснаха своя съперник, но не успяха да пробият защитата им. Във 2-ата минута на добавеното време Шчезни отново спаси римляните. От безнадеждна ситуация Лукас Окампос стреля и прати топката под гредата на послкия вратар. Той обаче успя да избие.

В класирането Рома остава втори с 41 точки, като успя да избяга на Наполи. Дженоа е на 13-о място с 23 пункта. Лидер е Ювентус, който е с 2 мача по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички