Рома мечтае за Шампионска лига след бой над Ювентус


Рома мечтае за Шампионска лига след бой над Ювентус
Снимка: Guliver/GettyImages

1187 0

Рома все още мечтае за Шампионска лига. "Вълците" записаха най-добрата си победа през сезона, след като надиграха с 2:0 шампиона Ювентус два кръга преди края на надпреварата в Серия А.

През първото полувреме Ювентус имаше по-добрите положения, като вратарят на Рома направи две страхотни спасявания срещу Дибала и Куадрадо. В 19' Пелегрини можеше да даде аванс на домакините, но гредата спря младока от гол. В края на полувремето отново Дибала можеше да даде аванс на своите, но отново Миранте надделя срещу нападателя.

В 65' гостите стигнаха до гол, след като при бърза акция Дибала комбинира с Роналдо и Кристиано се разписа, но след справка с VAR попадението беше отменено заради засада. И точно този момент като че ли даде импулс в играта на Рома.

Последваха отлични акции на "вълците" и в крайна сметка усилията им се увенчаха с успех. В 78' Флоренци подаде на Джеко пред наказателното поле и се впусна на спринт към пеналтерията. Нападателят изведе бекът отлично, като Киелини го изпусна, а фланговият ас на домакините реализира - 1:0 за домакините.

В добавеното време Юндер направи мощен пробив през центъра при контраатака и увлече четирима играчи на Юве със себе си. Това обаче му позволи да изведе Джеко сам срещу вратаря - удар и 2:0 за римляните срещу шампиона.

3-те точки пратиха Рома към момента на 6-о място с актив от 62 пункта - колото имат в момента Милан. Интер е с точка пред двата гранда, но е с мач по-малко, а Аталанта в момента е 3-и с 65 точки. До края на шампионата има 2 кръга, като Аталанта има да играе с Ювентус, докато Милан изглежда с най-лека програмта - срещу Фрозиноне у дома и СПАЛ като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички