Роберто Мартинес: Ромелу Лукаку е като прероден


Роберто Мартинес: Ромелу Лукаку е като прероден
Снимка: Guliver/GettyImages

5643 0

Националният селекционер на Белгия Роберто Мартинес заяви, че Ромелу Лукаку е във формата на живота си и е напълно готов за една от най-важните стъпки в неговата кариера, а именно - престоя му в Интер. Нападателят премина при "нерадзурите" от отбора на Манчестър Юнайтед това лято и е в отлична кондиция от началото на сезона. Той отбеляза голове и за клуба и за родината си.

Сега мениджърът Роберто Мартинес смята, че Лукаку е като "прероден": "За първи път го виждам толкова щастлив и свободен. В лагерите на националния отбора досега никога не е бил толкова фокусиран и променен", сподели треньорът пред медиите преди двубоя Белгия-Шотландия.

"Мисля, че вече е готов да се изправи пред едно от най-сериозните предизвикателства в Интер. Той иска да бъде на възможно най-високо ниво за родината си, нещо, което ме впечатлява. От самото начало на своята кариера той е следен от медиите- още от 16-годишна възраст в отбора на Андерлехт. След това дойде и трансферът в Челси. Както знаете, той се представи на много високо ниво в Уест Бромич Албиън, после осъществи скъп трансфер в Евертън, премина в Юнайтед и сега Интер. Ромелу не се влияе, той е едно от най-концентрираните момчета, които ще видите. Животът му е футбол, той живее, за да бележи голове и да помага на клуба и родината си по най-добрия начин", завърши Бенитес.

Белгийският нападател не взе участие в срещата на Белгия със Сан Марино, но се очаква да играе в двубоя с Шотландия. Добрата форма и промяната в мислите и действията му са спечелили титлярното място и е много вероятно треньорът на отбора да не спира да разчита на него. А какво сподели една от големите фракции на Интер относно скандала с расизма можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички