Размисли и страсти: Не отива на Ювентус да се оправдава със съдията


Размисли и страсти: Не отива на Ювентус да се оправдава със съдията

2313 0

"Размисли и страсти" е нова рубрика на Sportlive.bg, в която с кратък коментар ще представяме актуални спортни теми от гледна точка на нашите автори. Дебютът е посветен на страхотния обрат, който Байерн записа срещу Ювентус, отстранявайки италианския шампион с общ резултат 6:4 в епичен осминафинал от Шампионска лига.

Снощи станахме свидели на едно истинско зрелище между Байерн Мюнхен и Ювентус, за което ще се говори много, много дълго. Не само за двубоя на "Алианц Арена", но и за двата двубоя, които продуцираха 210 минути футбол от най-висока класа, 10 гола, куп положения и драма до последната секунда. Но Джузепе Марота - спортен директор на Ювентус, реши да помрачи шоуто за феновете, говорейки за съдийската "аванта", която Байерн получи в реванша.

Опитният директор натърти на няколко пъти, че попадението на Алваро Мората при резултат 0:1 в полза на Ювентус е трябвало да бъде зачетено. С това той оправда отпадането на своя отбор след продължения. И е прав - голът на испанеца беше абсолютно редовен и трябваше да бъде зачетен. Но нима това реши сблъсъка?

До 72' на двубоя Байерн Мюнхен имаше едно единствено положение на своята сметка и един единствен точен удар. Ювентус се представяше повече от добре в дефанзивен план, а Алваро Мората имаше 3 шанса да вкара 3-и гол за Ювентус.

В 72' съдията не беше виновен, че Барзали и Бонучи изпуснаха Левандовски, който материализира иначе превъзходно центриране на Дъглас Коста. Съдията не беше виновен, че Ювентус изпадна в глуха защита след гола и остави Байерн да натиска с 10 души на не повече от 20 метра от голлинията на Джанлуиджи Буфон. И със сигурност не съдията е виновен, че 2 минути преди края италианското "катеначо" пусна втори гол без положение, когато Томас Мюлер просто се възползва от неадекватните действия на цялата дефанзивна линия на "бианконерите".

Байерн Мюнхен стигна до 2:2 без положение в 90 минути на "Алианц Арена". Ювентус беше по-добрият отбор, с по-добрата тактика, с по-добре представителите се изпълнители в рамките на 70% от двата двубоя. Но италианският гранд капитулира в края, подчертавам - без Байерн да създаде голово положение, а изходът в продълженията беше по-скоро очакван, след като Гуардиола пусна Алкантара, а баварците вече бяха на гребена на вълната след неочаквания обрат, който осъществиха.

Съдията може и да допусна сериозна грешка, но не тя предреши сблъсъка между Байерн и Ювентус. По-скоро ако Барзали и Бонучи се бяха пласирали една идея по-добре при двата гола на баварците, Юве щеше да продължи. Може би ако Алегри беше предприел други смени, Юве щеше да продължи, Може би ако Мората беше вкарал едно от 3-те си чисти положения, Юве щеше да продължа. А може би просто фортуна обърна гръб на "старата госпожа" и възнагради Байерн, че не се отказа до последната секунда.

Автор: Иво Вецев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички