Показаха как ще изглежда новият дом на Милан и Интер (ВИДЕО)


Показаха как ще изглежда новият дом на Милан и Интер (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2346 0

Италианските грандове Милан и Интер в най-скоро време ще играят на чисто нов стадион. Към момента двата колоса от Милано домакинстват на стадион "Сан Сиро", който е техен дом от 1947 година. 

Те вече обявиха плановете си за новото съоражение, което се очаква да отвори врати за сезон 2022/2023. Решено е новият стадион да бъде построен на паркинга на сегашния. В YouTube пък се появи видео на евентуалния нов облик на стадиона. Дизайнът е на американската фирма "Populous", като предвид видяното е напълно реално именно тя да спечели шанса да изгради новия дом на двата колоса.

Новото бижу е вдъхновено от църквата "Duomo di Milano" в града, като ще бъде "облечен" изцяло в стъкло. Настоящият дом на Милан и Интер е с капацитет от 80 000, но новият ще бъде с 60 000. 

През миналата седмица пък голям скандал разтресе тима на Антонио Конте, след като две от звездите на тима сериозно се сдърпаха след равенството 1:1 със Славия Прага. Наложило се е дори Алексис Санчес да разтървава двамата. Подробности - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички