Официално: Интер взе под наем Алексис Санчес


Официално: Интер взе под наем Алексис Санчес
Снимка: Getty Images/Guliver

2467 0

Официално приключи трансферната сага около бъдещето на Алексис Санчес. Нападателят на Манчестър Юнайтед и Чили се присъедини към Интер под наем до края на сезона, потвърдиха и от двата клуба.

„Манчестър Юнайтед и Интер се споразумяха за наема на Алексис Санчес“, споделиха от Юнайтед в кратко изявление на своя уебсайт. „Пожелаваме всичко най-добро на Алексис по време на наема в Милано“. Италианските медии публикуваха тази седмица, че Юнайтед ще продължат да плащат заплатата на чилиеца в Интер, като трансферът му няма опцията за постоянно закупуване.

Сделката е до 30 юни 2020 и идва след разочароващ период на „Олд Трафорд“ за 30-годишния футболист. Санчес пристигна в Юнайтед от Арсенал през януари 2018 като разменна монета за Хенрик Мхитарян, но така и не успя да се наложи при „червените дяволи“, вкарвайки едва пет гола в 45 мача във всички турнири за клуба.

Санчес ще се събере заедно с белгийския нападател Ромелу Лукаку, който напусна Юнайтед за Интер този месец в сделка, която струва на „нерадзурите“ около 80 млн. евро. Чилиецът, който преди прекара три години с екипа на Удинезе в Серия А преди да отиде в Барселона, е голмайстор на южноамериканската страна с 43 попадения.

Във вчерашния ден пък феновете на Манчестър Юнайтед показаха какво е мнението им за най-скъпия играч в историята на клуба Пол Погба. Снимка от действията на запалянковците може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички