Наполи отново оглави Серия А


Наполи отново оглави Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

862 0

Наполи отново се изкачи на върха в класирането в италианската Серия А, след като победи с 2:0 последния в класирането Беневенто. Неаполитанците събраха 60 точки в актива си, с 1 повече от Ювентус, който по-рано разгроми Сасуоло.

Дрис Мертенс откри резултата в 20', вкарвайки своя 14-и гол за сезона. Неговият по-скоро опит за центриране завърши с попадение в мрежата на дебютанта в Серия А.

Беневенто бе най-близо до изравняване в 40', когато Джудичич стреля опасно, но не уцели вратата.

През първата част гостите от Неапол имаха 10 положения, докато домакините имаха 7. По-чистите ситуации обаче бяха за Наполи.

Неаполитанците се възползваха чудесно от грешка в изнасянето на топката на съперника. Това се случи в началните минути на втората част - капитанът Хамшик се възползва от подаване отдясно на Кайхон и наказа за втори път аутсайдера в първенството.

В 56' се случи любопитна ситуация на терена - Кулибали изрита в глезена играч на Беневенто и реферът свири дузпа за домакините. Впоследствие той реши да се допита до системата VAR, no бързо след това се отказа от намеренията си и отмени дузпата, заради засада в зародиша на атаката.

Към края на мача Дрис Мертенс бе изваден принудително от игра заради контузия. Това помрачи победата, като не е ясно колко време ще отсъства белгиецът. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички