Наполи май ще спечели битката за трансферна цел на Ливърпул и Юнайтед


Наполи май ще спечели битката за трансферна цел на Ливърпул и Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

5096 0

Наполи е постигнал принцинпна договорка за подписа на котдивоарското крило Никола Пепе. Това разкри президентът на Лил Жерар Лопес. 24-годишният футболист бе свързван с трансфер в редица водещи европейски клубове, включително и Манчестър Юнайтед, след като отбеляза 23 гола в 41 мача миналия сезон и изстреля Лил до второто място в крайното класиране на Лига 1.

По-рано тази седмица Лопес разкри, че бъдещето на крилото е почти изяснено, докато самият играч изяви желанието си да премине в друг клуб още през февруари. "Наполи удовлетвори исканата от нас сума на стойност 80 млн. евро. Сега зависи от играча да реши къде иска да отиде, на базата и на другите предложения, които агентът му е получил от други клубове“, сподели Лопес за "Tuttosport“.

"Пепе ще се завърне от почивката си в понеделник и мисля, че той ще вземе окончателно решение до средата на следващата седмица. Миналата година поискахме той да остане в клуба и му обещахме, че ще го пуснем през този трансферен прозорец“, завърши той.

Агентът на Пепе Самир Киат и неговият екип посетиха тренировъчната база на Наполи в Димаро в четвъртък, за да проведат разговори с Борда на Серия А относно личните условия на играча. Въпреки това, според Sky in Italy, молбата на агента за заплата от 5 млн. евро годишно и 5 млн. евро такса за Киат ще дойдат в повече на Наполи, които вероятно ще включат и свой футболист в сделката. Според информациите става въпрос за Адам Унас, който е попаднал в радара на клуба от Лига 1, както потвърди и самият Лопес.

"Имайки предвид, че Пепе ще напусне, старши треньорът Галтие ще има нужда от важен играч на дясното крило, точно като Унас, който ние познаваме от престоя му в Бордо“, сподели президентът на Лил. Кой друг голям клуб иска котдивоареца вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички