Наполи капитулира у дома срещу безмилостните "вълци" от Рим (ВИДЕО)


Наполи капитулира у дома срещу безмилостните "вълци" от Рим (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3447 0

Отборът на Рома постигна важна победа като гост над Наполи с 4:2 в мач от 27-я кръг на Серия А. Срещата се разви по прекрасен начин за гостите, които реализираха всичките си положения, за да нанесат първа загуба на неаполитанци от 13 мача.

С тази победа "вълците" събират актив от 53 точки и се изкачи до третата позиция. Наполи остава лидер с 69 точки, но има една повече от Ювентус, който е с мач по-малко.

Срещата започна добре за гостите от Рома и още във 2' Диего Пероти можеше да се разпише. Играчът на "вълците" получи добро центриране в ляво от вратата на Пепе Рейна, но не успя добре да натисне топката и тя премина над вратата.

В ответната атака Наполи можеше да открие, след като капитанът Лоренцо Инсинье бе изведен с пас от дълбочина, но ударът му бе прекалено слаб и право в обхвата на Алисон. При втория си опит обаче Инсинье не сбърка. Италианецът получи пас пред малкото наказателно поле и от близко не сбърка - 1:0.

Шоуто на "Сан Пауло" продължи и само 1' след откриващия гол, "вълците" се върнаха в срещата. Чингиз Юндер бе изведен по левия фланг и опита удар, който срещна крака на Руи и влетя неспасяемо във вратата на Рейна.

Като по чудо в 17' Наполи не поведе за втори път в мача. Кайехон бе изведен от дясно, върна към дузпата, където бе Инсинье, който пък веднага отправи мощен удар. Алисон обаче внимаваше и с добър рефлекс изби.

Обратно на очакванията Рома бе тимът, който стигна до втори гол в мача. Флоренци получи пас от ляво и центрира в наказателното поле, където на правилното място бе Джеко и босненецът изведе тима си напред в резултата.

Втората част на мача започна с очакван натиск на домакините. Те опитаха да пресират още от 1' на втората част и опитите им за гол стигнаха до греда, която бе уцелена в 59' след директен удар от ъглов удар.

И отново, противно на очакванията Рома стигна до нов гол. Гостите от Рим играеха на контраатаки през втората част и това даде резултат, след като Един Джеко вкара прекрасен гол в мача с чудесен фалцов удар 17' преди края на мача.

12' преди края на срещата се стигна до истински погром на "Сан Пауло", след като не добре организираната защита на Наполи подари топката на Диего Пероти, който обезспокояван се разписа във вратата на Рейна.

Дълбоко в добавеното време Дрис Мертенс върна един гол във вратата на Рома, който обаче нямаше голяма "тежест" за развоя на мача.

Преди мача

Отборът на Наполи продължава гонитбата за титлата в Каучото с шампиона от последните шест години Ювентус. По-рано днес "старата госпожа" спечели другото дерби от този кръг - с Лацио.

За момента неаполитанци са с 69 точки, една повече от гранда от Торино. Играчите на Маурицио Сари са в серия от 8 поредни победи и 13 мача без загуба.

В същото време Рома изпусна от поглед водачите, след като тръгна добре в началото на сезона. За момента "вълците" са с 50 точки и заемат 5-та позиция.

Състави:

Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Руй, Алън, Жоржиньо, Зиелински, Кайехон, Мертенс, Инсинье

Рома: Алисон, Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов, Наинголан, Де Роси, Строотман, Чингиз, Джеко, Пероти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички