Милан постигна ценен успех и продължава да гони място в Шампионска лига


Милан постигна ценен успех и продължава да гони място в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1149 0

Милан постигна много ценен успех над Болоня с 2:1 в среща от 35-ия кръг в Серия А. С тази победа "росонерите" продължават борбата за зона Шампионска лига и топ 4. В момента на 4-ата позиция в таблицата е Аталанта с 62 т., като Милан е на три точки зад бергамаските три кръга преди края. Сусо  даде преднина на "росонерите" с красив гол, а Фабио Борини удвои. Матия Дестро намали изоставането на емилианци в 73', а минута по-късноЛукас Пакета бе изгонен от игра след два жълти картона. Никола Сансоне от Болоня също получи червен картон дълбоко в добавеното време.

Милан започна по-активно двубоя и още в 9' се стигна до опасно положение. Хакан Чалханоглу стреля от границата на наказателното поле. Ударът на турчина бе насочен в горния ляв ъгъл на вратата, но Скорупски успя да протегне ръка и да избие в ъглов удар. В 15' пък Джанлуиджи Донарума беше принуден да се намеси. Рикардо Орсолини си освободи пространство, стигайки до подаване, и стреля в левия ъгъл, но не успя да преодолее вратаря.

Три минути след това Паласио овладя тънко подаване, но ударът ниско в средата на целта беше лесно спасен от Джанлуиджи Донарума. В 26' Лукас Билия напусна принудително терена заради контузия, а веднага, след като бе подновена играта гостите отбелязаха, но попадението бе отменено заради засада. В 37' "росонерите" откриха резултата. Сусо получи подаване и отправи мощен удар от границата на наказателното поле, намерил долния десен ъгъл.

И втората част започна по-активно за домакините. Хакан Чалханоглу  овладя умело бързо подаване на ръба на пеналтерията, приготви се и отправи красив изстрел към вратата, който обаче премина точно над напречната греда. Две минути след това и гостите имаха шанс пред себе си. Ерик Пулгар стигна до подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля. Опитът му беше отправен по посока на долния ляв ъгъл, но Джанлуиджи Донарума беше подготвен и спаси.

В 60' Гатузо направи още една принудителна смяна, след като Хакан Чалханоглу получи контузия, а на мястото му влезе Борини.В 67' Милан стигна и до второ попадение. Лукас Пакета стреля от въздуха, като ударът му бе блокират от Скорупски. Топката попадна на крака на Борини, който от няколко метра не сбърка. 5 минути по-късно обаче Болоня върна едно попадение. Никола Сансоне пусна страхотен пас в наказателното поле, където Матия Дестро бе оставен непокрит от защитата и вкара от близко разстояние. В 74' Лукас Пакета остави Милан с човек по-малко, след като два жълти картона за нарушение срещу Пулгар и лек контакт с главния съдия. Двубоят бе доста нервен до края, като Никола Сансоне също бе изгонен дълбоко в добавеното време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички