Милан обърна коравия Торино във вълнуващ дуел за Купата (ВИДЕО)


Милан обърна коравия Торино във вълнуващ дуел за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1233 0

След неубедителното и измъченото 1:0 над Каляри през уикенда в Серия А Милан предложи на "Сан Сиро" далеч по-голям спектакъл за феновете си и осъществи обрат от 0:1 до 2:1, за да елиминира Торино от турнира за Купата на Италия.

"Росонерите" и "биковете" предложиха страхотен двубой, като особено през второто полувреме атаките не спираха да се редуват и резулатът спокойно можеше да бъде по-изразителен.

Звездата Андреа Белоти, за когото Торино отказа 65 милиона евро на Арсенал, откри резултата в 27-ата минута, след като бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле от Матия Бенаси и с кинжален изстрел преодоля Джанлудижи Донарума - 0:1.

"Сан Сиро" бе смълчат от 15-ия гол на нападателя на "биковете", който трудно ще бъде задържат в клуба през лятото, тъй като продължава да се представя изключително. Любопитното при него е, че 5 от головете му са отбелязани с глава, 5 с левия крак и 5 с десния.


AC Milan VS Torino 2-1 - All Goals & highlights... by mohtv

След почивката обаче Милан избухна само в рамките на три минути и успя да осъществи заслужен обрат до 2:1. Юрай Куцка изравни резултата от нищожен ъгъл в 61-ата минута след продължителна акция, а в 64-ата Джакомо Бонавентура ознаменува с важен гол доброто си представяне до момента.

Джиджо Донарума попречи на Белоти да изравни в 77-ата минута, след като нападателят бе останал сам срещу него, а в 87-ата Антонио Барека остави "биковете" с човек по-малко заради втория си жълт картон.

В добавеното време пък Лападула някак си успя да изпусне две чисти положения, с които можеше да направи по-изразителна победата на Милан.

Наградата на Милан за вълнуващия мач обаче не е особено голяма, защото на четвъртфиналите за Купата "росонерите" трябва да се изправят срещу Ювентус - тимът, срещу който след продължения загубиха с 0:1 битката за трофея миналия сезон, но и тимът, който победиха с дузпи в дуела за Суперкупата на Италия през декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички