Маурицио Сари: Боя се, че доминацията в Серия А ще прогони феновете


Маурицио Сари: Боя се, че доминацията в Серия А ще прогони феновете
Снимка: Getty Images/Guliver

1136 0

Треньорът на Наполи Маурицио Сари сподели мнение, че постоянната доминация на Ювентус убива интереса на феновете към първенството на Италия. Специалистът заяви, че превъзходството на "бианконерите" в шампионата все някога ще свърши.

"Разбирам, че трябва да се концентрираме върху нашето си представяне и да не се отклонявам с обсъждането на "външни" въпроси. Но е невъзможно да не обръщам внимание на някои моменти, касаещи нашето първенство. Ако погледнем Висшата лига, там всяка година виждаме различен шампион, а в хода на сезона за титлата се борят много отбори. Това позволява на феновете, дори и тези, чийто отбор не е фаворит, да се надяват на нещо. А когато има надежда - има и интерес", коментира Сари след загубата на своя тим от Фиорентина.

"В Италия всичко е наобратно и феновете разбират, че без значение как подкрепят отборите си, те нищо няма да дочакат. Ако всичко продължава така, много хора просто ще загубят интерес към Серия А. Въпреки това, в света няма нищо вечно, така че се надявам, че някога доминацията на един отбор в Италия също ще прекъсне", каза още специалистът.

"Страхувам се, че нашето поражение във Флоренция беше огромно разочарование за нашите фенове, затова искам още веднъж да им се извиня. Да, играхме зле, но разберете, че нашият отбор не е машина - ние сме живи хора, които могат да имат спадове и неуспешни дни", каза Сари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички