Липи: Дербито между Интер и Ювентус ще бъде много равностойно


Липи: Дербито между Интер и Ювентус ще бъде много равностойно
Снимка: Getty Images/Guliver

1615 0

Легендата на треньорската скамейка Марчело Липи очаква много изравнен сблъсък между Интер и Ювентус, които се срещата в Дербито на Италия тази неделя на „Джузепе Меаца".

Интер е в серия от шест поредни победи от началото на сезона в Серия А, докато Юве е само с две точки зад „нерадзурите" и постепенно се нагажда към стила на Маурицио Сари. Липи е водил и двата гранда и по-добре от всеки знае заряда на двубоя.

"Маурицио показа, че е интелигентен - той внедрява своята философия за играта в Юве, но без да променя основните неща, които направиха отбора толкова добър. Съставът е много конкурентоспособен, а и разполага с един от най-добрите играчи в света. Игуаин също се върна на познатото и ниво, а не трябва да забравяме и какво влияние в съблекалнята имат Джиджи Буфон и Андреа Бардзали. Конте пък знае много добре как бързо да влезе в главите на играчите и тези, с които работи. Той бързо може да формира идентичност в един клуб. Много харесвам Барела и Сенси, както и това, че налага италиански футболисти. Ще бъде равностоен мач", заяви Липи.

Междувременно се появи информация, че Барселона два пъти се е провалил в това да вземе звезда на Интер - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички