Лацио проби Парма и се изкачи на трето място в Серия А


Лацио проби Парма и се изкачи на трето място в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

925 0

Лацио се вдигна до третото място в класирането, след трудна победа над Парма в 9-ия кръг на Серия А. Римският отбор се наложи над съперника си като гост с 2:0. Първото попадение беше реализирано от дузпа в 81-ата минута от голмайстора на тима Чиро Имобиле, а второто падна в последните секунди на двубоя и бе дело на Хоакин Кореа. 

Лациалите се изкачиха с една позиция в класирането и вече имат 18 точки, с 3 по-малко от втория Наполи. Парма пък се срина с 1 позиция и вече е десети с 13 пункта. Това бе втора поредна победа за Лацио в първенството и първа загуба след 2 последователни победи за Парма.

През първата част Парма създаде трудности в играта на съперника, тъй като се защитаваше яростно и изчакваше своите шансове на контраатака. Лацио не намери път към вратата на домакините и до 80-ата минута през второто полувреме. В 51 Имобиле записа пропуск, като не намери вратата от малък ъгъл и от няколко метра.

Дузпата в 81-ата минута бе свирена заради нарушение в наказателното поле срещу Бериша. С изпълнението се зае Имобиле, който не сгреши, за да вкара шестия си гол от началото на сезона в Италия. Дълбоко в добавеното време Лацио затвърди победата си с гол на резервата Хоакин Кореа, а подаването бе на Имобиле.

Още резултати в Серия А:

Фрозиноне - Емполи 3:3

Болоня - Торино 2:2

Киево - Аталанта 1:5

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички