Лацио наби Рома и ги отказа от шампионската титла


Лацио наби Рома и ги отказа от шампионската титла

899 0

Лацио разби Рома с 3:1 в сблъсък от 34-ия кръг на Серия А, игран на "Олимпиоко. Така "лациали" попариха надеждите на „джалоросите“ за шампионската титла.

Това бе и втори сериозен удар по Рома, след като преди няколко седмици играчите на Лучано Спалети отново загубиха от своя съперник в полуфиналите за Купата на Италия.

Още в 12-ата минута на първата част Кейта изведе „орлите”, след като реализира красив гол от границата на наказателното поле. Шест минути по-късно Марко Пароло можеше да удвои преднината на Лацио, но вратарят на „вълците” Войчех Шчесни показа завиден рефлекс и успя да избие топовен удар на италианеца.

Малко преди края на първото полувреме главният рефер Даниеле Орсато даде спорна дузпа в полза на Рома. Кевин Строотман успя да заблуди съдията, след като падна на земята без да бъде докоснат от Уолъс. Даниеле де Роси се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, като хладнокръвно я изпрати във вратата, пазена от Стракоша, с което изравни за 1:1.

Пет минути след подновяването на играта гол на Баста даде отново преднината в полза на футболистите на Симоне Индзаги. Сърбинът отправи топовен изстрел от близо 20 метра, като топката рикошира във Фасио и попадна за втори път в мрежата на Шчесни.

Крайното 3:1 бе оформено в 85-та минута, след второ попадение на Кейта.

След тази загуба Рома остава на второ място в класирането със 75 точки. „Вълците” изостават с 9 точки от лидера Ювентус. Лацио е на четвъртата позиция с 67 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички