Лацио матира Милан насред "Джузепе Меаца" и се доближи до лидерите в Серия А


Лацио матира Милан насред "Джузепе Меаца" и се доближи до лидерите в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1400 0

Лацио победи Милан като гост с 1:2 в дербито от 11-ия кръг на италианската Серия А. Двата отбора вървяха към равенство почти до края на мача, но седем минути преди изтичането на редовните 90 минути Хоакин Кореа донесе пълния актив от три точки за своя отбор.

В 25-ата минута Чиро Имобиле матира отбраната на "росонерите", извеждайки Лацио напред в резултата. Само три минути по-късно обаче домакините стигнаха до изравнителен гол, а това се случи с помощта на Бастос, който си отбеляза автогол.

През втората част двата отбора продължиха да предлагат равностоен футбол, като ситуации не липсваха и пред двете врати. В крайна сметка "орлите" надхитриха своя съперник, реализирайки победен гол в 83-ата минута, благодарение на Хоакин Кореа.

По този начин Лацио се изкачи до четвъртото място в Серия А с актив от 21 точки, като е на само една от третия Рома и осем от лидера Ювентус. За Милан пък неубедиелните резултати продължават и под ръководствотон на Пиоли, като "росонерите" се намират в долната половина на таблицата с 13 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички