Кристиано Роналдо изпусна дузпа, но Ювентус записа лесна победа над последния


Кристиано Роналдо изпусна дузпа, но Ювентус записа лесна победа над последния
Снимка: Getty Images/Guliver

4742 0

Отборът на Ювентус спечели срещата от 20-я кръг на Серия А с Киево с 3:0. Шампионите нямаха проблем срещу последния в първенството и отново върнаха аванса си от 9 точки на върха в Италия.

Дъглас Коща, Емре Джан и Даниеле Ругани бяха точни за отбора на Масимилиано Алегри. Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо пък изпусна дузпа, като остава с 14 попадения на Ботуша.

С тази победа "старата госпожа" върна аванса си от 9 точки на върха. Те имат в сметката си 56 точки, като вторият Наполи е с 47. Киево пък остава на последната позиция с едва 8 пункта.

Още от първата минута Ювентус наложи натиск в срещата. Той даде резултат след 13' игра, когато Дългас Коща откри резултата. Бразилецът пое малко след центъра на терена, напредна уверено и с мощен удар от дъгата на наказателното поле се разписа - 1:0.

В последната минута от добавеното време Юве стигна до втори гол. Емре Джан се озова на стрелкова позиция след пас на Паоло Дибала и удвои аванса на своя тим - 2:0.

В 52' голямата звезда на Юве Кристиано Роналдо изпусна дузпа. Играч на гостите игра с ръка след удар на Коща и 7-цата застана зад топката. Сорентино обаче отрази удара му от бялата точка.

6' преди края Бернардески центрира от свободен удар, като Ругани засече подаването, за да забие трети гол за своя тим.

Преди мача

Шампионът на Италия Ювентус приема днес тимът на Киево на "Ювентус Стейдиъм". Срещата е наглед задължителна за "взимане" за "старата госпожа", тъй като един срещу друг застават първият и последният в Серия А.

Ювентус е с 53 точки и към момента има аванс от 6 пред втория Наполи. При победа днес обаче разликата отново ще бъде 9 пункта. Киево пък е на последното 20-о място с едва 8 пункта.

СЪСТАВИ:

Ювентус: Перин, Сандро, Киелини, Ругани, Де Силио, Бернардески, Джан, Матюиди, Коста, Дибала, Роналдо

Киево: Сорентино, Депаоли, Томович, Розетини, Бани, Радованович, Хетемай, Кюин, Джиачерини, Мегиорини, Пелисиер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички