Кралят не се дава: Ювентус подчини Интер на "Джузепе Меаца"


Кралят не се дава: Ювентус подчини Интер на "Джузепе Меаца"
Снимка: Guliver/GettyImages

5864 0

Феновете на Интер си върнаха радостта да гледат любимия си отбор, който изживява истински ренесанс под ръководството на Антонио Конте. Меденият месец между новия треньор и "нерадзурите" обаче официално приключи, след като Интер нямаше отговор за класата на Ювентус и "бианконерите" подчиниха съперника си на "Джузепе Меаца" и ясно показаха, че не са изобщо готови да предадат короната на №1 в италианския футбол. 

"Старата госпожа" спечели с 2:1 мач №173 в историята на "дерби д'Италия" и се върна на върха в Серия А. С това беше и прекратена серията от 6 поредни победи на големия италиански дразнител, чиито фенове вече помирисваха шампионско шампанско, макар и да е едва 7-и кръг на италианското първенство. 

Ювентус беше по-добрият отбор в 90-те минути на "Меаца" и поведе още в 4', когато Дибала прониза Ханданович с прекрасен диагонален удар от 12 метра. 14 минути по-късно обаче за игра с ръка на Де Лихт - удар на Мартинес и 1:1. През вторите 45 минути "бианконерите" натиснаха здраво своя опонент, а в герой се превърна Гонсало Игуаин, който влезе от пейката и в 80' реализира победния гол, разписвайки се за първи път като резерва от 2017 година насам. 

Интер остава без победа от 2016 година насам над Ювентус и е със само два успеха в последните 8 години. Краят на серията пък означава и край на властването на "нерадзурите" като №1 в Италия, като новият лидер е "старата госпожа" с актив от 19 точки - 1 повече от днешния си съперник. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4' гостите намериха път към вратата на съперника. Роналдо беше фаулиран в центъра на терена, но последва авантаж от главния рефер, а Пянич с далечен пас намери Дибала. Той овладя топката прекрасно, нахлу към наказателното поле и с 12-метров диагонален шут преодоля Ханданович - 0:1 за шампионите. 

В 8' Роналдо беше много близо до това да вкара втори гол, след като успя да пробие към наказателното поле, а след това след успореден рейд се внедри фронтално срещу вратата и стреля, но удари греда. 

10 минути по-късно пък се стигна до много любопитна ситуация в наказателното поле на Ювентус. При центриране се стигна до сблъсък между Де Лихт и Лаутаро Мартинес, а съдията отсъди дузпа за игра с ръка на холандския бранител. Повторенията не бяха категорични, че защитникът е играл с ръка, но дузпата все пак бе изпълнена. Мартинес стреля категорично и не остави шансове на Счесни. 

Последваха изравнени минути, но в края на първото полувреме Ювентус имаше повече шансове да се оттегли на почивка с аванс. Ханданович направи страхотно спасяване срещу Роналдо в 39', а 60 секунди по-късно Кристиано успя да вкара. След брилянтно двойно подаване между него и Дибала аржентинецът го изведе в наказателното поле и той се разписа. След справка с VAR обаче се оказа, че Дибала е бил в засада - 1:1 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Бианконерите" стартираха силно второто полувреме, като притиснаха своя опонент дълбоко в собственото му поле. На няколко пъти защитниците действаха решително при мощни пробиви на Куадрадо, Дибала и Бернардески, а най-добрият шанс за гол се откри пред Дибала. В 59' той беше изведен прекрасно в наказателното поле от Пянич, като Ханданович успя да излезе навреме и да спре първия опит за удар на аржентинеца. Топката обаче остана в него и от много малък ъгъл той пробва да стреля, но ударът му мина нд вратата. 

В 68' пък Интер имаше шанс да поведе в резултата, след като Весино получи топката пред наказателното поле, стреля, а топката рикошира в задните части на Де Лихт и след това се удари в гредата - огромен късмет за "старата госпожа". Маурисио Сари пък реши да затегне защитата на тима си, като извади Дибала за сметка на Емре Джан, а на терена се появи и Бентанкур, който се появи на терена вместо Кедира. 

В 79' след дълго разиграване около централната линия играта беше изострена от Миралем Пянич, който успя да намери Роналдо пред наказателното поле. С гръб към вратата той успя да пусне вдясно от себе си на Бентанкур, който с прекрасно подаване изведе Игуаин на скорост в пеналтерията. Аржентинецът запази самообладание и баланс, въпреки че беше преследван от защитник, и успя да се разпише - 1:2. 

След късния гол Интер се опита да върне равенството, но защитниците пред Счесни не позволиха никакви по-сериозни опасности и с няколко изчиствания и пресечени подавания успяха да неутрализират финалния щурм на домакините. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Шкриниар, Брозович, Барела, Сенси, Асамоа, Д'Амброзио, Мартинес, Лукаку

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Пянич, Кедира, Матуиди, Бернардески, Дибала, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Нерадзурите" са като преродени след идването на италианския специалист и газят всичко наред на домашната сцена. Отборът вече изигра две важни дербита с Милан и Лацио, които спечели безапелационно, а сега идва ред и на най-големия тест пред надигналия се италиански гранд. Ювентус пристига на "Джузепе Меаца" в подобрена форма след колебливия старт на сезона и след едно страхотно представяне в Шампионска лига срещу Байер Леверкузен.

Въпреки колебливата си игрова форма, "бианконерите" изостават само на 2 точки от днешния си опонент, а трябва да се отбележи и фактът, че в последните години Интер играе много трудно срещу "старата госпожа". Нерадзурите имат едва 2 победи в последните 6 години, докато за Ювентус те са 8.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички