Кошмарно начало пречупи Рома в битката с Ювентус на "Олимпико"


Кошмарно начало пречупи Рома в битката с Ювентус на "Олимпико"
Снимка: Getty Images/Guliver

5952 0

Италианският шампион Ювентус успя да си върне първата позиция в Серия А след много важна победа като гост на Рома. "Бианконерите" надвиха "вълците" с 1:2 на "Стадио Олимпико" в голямото дерби от 19-тия кръг на италианското първенство.

Още в третата минута на срещата "старата госпожа" стигна до гол след прекасно центриране на Дибала и завършващ удар на Демирал. Само седем минути по-късно отново Дибала изигра ключова роля за "зебрите", печелейки дузпа, която бе реализирана от Кристиано Роналдо.

Рома опита да отвърне на удара, но резултатът бе намален едва в 68-ата минута, когато Диего Пероти се разписа от дузпа. В заключителните 20 минути от срещата "вълците" се добраха до няколко чисти положения пред вратата на Шчесни, но не успяха да се възползват.

Така Ювентус се изкачи на първото място в Серия А с актив от 48 точки - с две повече от Интер. Рома от своя страна пропусна възможността да се върне в топ 4, оставайки на пета позиция с 35 пункта, колкото има и четвъртият Аталанта, но с по-добра голова разлика.

Първо полувреме

Още в третата минута на двубоя гостите от Торино съумяха да отбележат попадение. Пауло Дибала изпълни пряк свободен удар, центрирайки в наказателното поле на "вълците", а на далечната греда Мерих Демирал успя да засече с крак, за да прати кълбото в мрежата на Рома - 0:1.

Няколко минути по-късно Ювентус получи правото да изпълни и 11-метров наказателен удар. Вратарят Лопес изпълни аут, подавайки към Верету, а футболистът на "вълците" бе изненадан в гръб от Дибала, който му отне топката. Аржентинецът излезе сам срещу вратаря, но Верету го фаулира. Зад бялата точка застана Кристиано Роналдо, който прати Лопес в другия ъгъл - 0:2.

В 18-ата минута Рома достигна до страхотна възможност да намали разликата в резултата, но късметът не бе на негова страна. Опасно центриране отдясно бе избито от Шчесни, но единствено за да прати топката на крака на футболист на "вълците". При добавката обаче топката бе спряна от играч на Юве, а при ситуацията останаха съмнения и за игра с ръка, което предизвика остри реакции по трибуните.

Второ полувреме

През втората част Рома се опита да натисне своя съперник, но без резултат. Опасните положения пред вратата на Войчех Шчесни бяха рядкост, а когато се доберат до тях, "вълците" не се възползваха по пълноценен начин.

В 65-ата минута Рома се добра до страхотно положение за гол, но отново не оползотвориха създадената ситуация. Флоренци заходи по десния фланг и отправи превъзходно центриране към наказателното поле. Джеко успя да си свали топката и да стреля, но ударът му се отби в гредата.

Секунди по-късно Джеко се оказа на фланга, за да центрира към Юндер на далечната греда. Ударът на турчина срещна тялото на Алекс Сандро, който след това докосна топката и с ръка. Главният арбитър на срещата разгледа ситуацията с ВАР и отсъди дузпа, която бе реализирана от Пероти - 1:2.

В 79-ата минута Ювентус си мислеше, че е убила интригата в мача, но не на това мнение бе ВАР. Кристиано Роналдо изведе в коридор Гонзало Игуаин, а аржентинецът прониза мрежата на Лопес. Страничният арбитър обаче вдигна флага за засада, а ВАР потвърди решението, с което и голът бе отменен.

До края на срещата "вълците" се добраха до още няколко отлични положения пред вратата на "старата госпожа", но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол. Джеко, Пероти и Диавара бяха близо до така бленуваното попадение, но шансът не бе на тяхна страна.

Преди срещата:

Рома влиза в сблъсъка на пето място в класирането, докато "бианконерите" са втори. "Вълците" ще опитат да си върнат четвъртото място, на което снощи се намести Аталанта и да докаже, че загубата от Торино в предишния им мач, в който нанесоха над 30 удара към вратата на съперника, е въпрос на лош късмет.

Ювентус пък доказа, че се е отърсил от двете загуби от Лацио през декември, след като разби изненадата на сезона - Каляри. "Бианконерите" са устремени да си върнат първото място в класирането, от което ги измести Интер. Интересно е да се отбележи, че за последно Рома победи "Старата госпожа" през 1995 година.

СЪСТАВИ

Рома: Лопес, Флоренци, Смолинг, Манчини, Коларов, Диавара, Верету, Дзаниоло, Пелегрини, Пероти, Джеко

Ювентус: Шчесни, Сандро, Бонучи, Демирал, Куадрадо, Пянич, Матуиди, Рабио, Рамзи, Дибала, Роналдо

"Вълците ще опитат да си върнат четвъртото място, на което снощи се намести Аталанта и да докаже, че загубата от Торино в предишния им мач, в който нанесоха над 30 удара към вратата на съперника, е въпрос на лош късмет."Вълците ще опитат да си върнат четвъртото място, на което снощи се намести Аталанта и да докаже, че загубата от Торино в предишния им мач, в който нанесоха над 30 удара към вратата на съперника, е въпрос на лош късмет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички