Кандидатите за Алегри ще трябва да почакат, специалистът си взима дълга почивка


Кандидатите за Алегри ще трябва да почакат, специалистът си взима дълга почивка
Снимка: Getty Images/Guliver

2212 0

Бившият старши треньор на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че иска да презареди батериите и ще си вземе година почивка от футбола, преди да се завърне към треньорство. 51-годишният специалист изведе „Старата госпожа“ до пет последователни титли на Серия А, четири титли за Купата на Италия и два финала в Шампионската лига по време на петгодишния си престой начело на „бианконерите“, но се раздели с клуба в края на изминалия сезон.

„Ще си взема година почивка от футбола и ще се отдам на семейството си“, заяви Алегри, цитиран от BBC на събитие в Милано. „Последните 16 години ме изтощиха доста“, призна той. Алегри започна треньорската си кариера през 2004 в четвърта дивизия на Италия и бе наставник на Милан, който изведе тима до шампионската титла през 2011, преди да се присъедини към Ювентус през 2014.

Британски и италиански медии съобщиха, че мениджърът на Челси Маурицио Сари е близо до това да стане заместник на Алегри, след като Ювентус стигна до принципна договорка с тима от Премиършип за подписа на италианеца. Ето каква компансация ще получат лондончани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички