Каляри спря серията на Аталанта и е близо до зона Шампионска лига


Каляри спря серията на Аталанта и е близо до зона Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1127 0

Тимът на Каляри победи като гост Аталанта с 2:0 в двубой от 11-ия кръг на италианската Серия А. Гостуващият състав стигна до трите точки след две попадения във всяко едно от двете полувремена. Сардинци се справиха с най-доброто нападение в Италия, като спряха серията на Аталанта от 8 мача в шампионата без поражение

Марио Пасалич си отбеляза автогол в 32-та минута, а проблемите за възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини се увеличиха след директния червен картон на Йосип Иличич. Каляри се възползва от численото си преимущество на терена и реализира втори гол чрез Кристиан Олива.

Така играчите на Роландо Маран са вече непобедени в последните два месеца, като за последно отстъпиха у дома от Интер на 1 септември. Аталанта пък загуби отново в къщи след двубоя с Торино на същата дата. Аталанта и Каляри са с равни точки в класирането, но Каляри е по-добри показатели в преките срещи след успеха си. В следващия кръг тимът приема у дома Фиорентина, а за Аталанта предстои първо домакинство на Манчестър Сити в Шампионска лига, преди отборът да гостува на Сампдория идната неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички