Каляри постигна ценен успех без Кирил Десподов


Каляри постигна ценен успех без Кирил Десподов
Снимка: Getty Images/Guliver

1050 0

Каляри надигра у дома СПАЛ с 2:1 в двубой от 31-ия кръг на Серия А. След този успех Каляри е 11-ти с 36 точки, докато СПАЛ - 16-ти с 32 т. Българският нападател Кирил Десподов не попадна в групата на домакините за срещата.

Каляри поведе още в 3-та минута чрез Паоло Фараго, но Мирко Антенучи изравни от дузпа в 18-та. След точно час игра Леонардо Паволети донесе успеха на Каляри.

В друг двубой от кръга отборът на Удинезе надигра у дома Емполи с 3:2 в зрелищен сблъсък. Гостите, които се борят за своето оцеляване, започнаха по отличен начин срещата, повеждайки още в 11-та минута чрез Франческо Капуто. Радостта им обаче трая кратко, след като Родриго Де Паул възстанови статуквото в 15-та. Емполи възвърна преднината си в резутата чрез Раде Крунич в 24-та минута, но още до почивката допусна пълен обрат. 

Де Пол реализира втория си гол в мача, този път от дузпа, а Роландо Мандрагора даде преднина на домакините в последната минута на първата част. През второто полувреме Удинезе остана с човек по-малко след втория жълт картон на Марвин Цегелаар в 63-та минута, но устоя на натиска на гостите и записа четвърти пореден домакински успех в първенството. Тимът, който също подобно на Емполи не е сигурен за своето оцеляване, дръпна с пет точки на намиращия се под чертата Болоня, който има мач по-малко. Емполи пък е на точка от Болоня и при успех над Киево утре, ще вкара Емполи в зоната на изпадащите. В следващите си мачове Удинезе гостува на Рома, докато пътува за визита на Аталанта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички