Как ръководството на Милан предпази новия си нападател от прокобата на легендарния №9?


Как ръководството на Милан предпази новия си нападател от прокобата на легендарния №9?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1799 0

В рамките на няколко часа вчера отборът на Милан обяви напускането на Гонсало Игуаин в посока Челси и привличането на голмайстора на Дженоа Кшищоф Пьонтек. "Росонерите" броиха 30 милиона евро за новия си централен нападател, който обаче бе разочарован от ръководството още преди сделката да се финализира.

В Дженоа Пьонтек се подвизаваше с 9-и номер на гърба си и през този сезон заби страхотните 13 гола в 19 мача от Серия А. Легендарният №9 обаче не отиде на гърба на новата звезда на Милан, като вместо това той ще носи екипа с №19 поне до края на сезона. През годините деветката на "Сан Сиро" са носили легенди като Джордж Уеа, Марко Ван Бастен, а за последно това направи Филипо Индзаги. След него обаче всички нападатели по един или друг начин разочароваха феновете на гранда от Милано - Алешандре Пато, Алесандро Матри, Матиа Дестро, Фернандо Торес, Луис Адриано, Джанлука Лападула, Андре Силва и за последно Гонсало Игуаин.

"Няма нищо суеверно в това, че Пьонтек няма да носи №9. Взехме това решение. Той поиска да облече точно този екип, но за момента смятаме, че това трябва да се заслужи. Това е доста важен номер за нас, за това за момента му даваме №19. В него също има числото 9", заяви спортният директор Леонардо след представянето на играча.

ПРЕДЛОЖИХА КИРИЛ ДЕСПОДОВ НА МИЛАН

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички