Изненадващият поход на Аталанта към Шампионска лига продължи и срещу Лацио


Изненадващият поход на Аталанта към Шампионска лига продължи и срещу Лацио
Снимка: Getty Images/Guliver

1010 0

Аталанта продължи своето чудесно представяне в Серия А през сезона и победи като гост Лацио в мач от 35-ия кръг на първенството на Италия. "Бергамаските" се наложиха с 3:1 над "орлите", след като осъществиха пълен обрат.

Това е седма победа за Аталанта в последните им 10 мача. Те остават на четвъртото място в класирането, даващо право на участие в Шампионска лига. Тимът на Джан Пиеро Гасперини е само на точка от третото място, където се намира Интер. Лацио пък е далеч от местата, даващи право на участие в евротурнирите - те заемат осма позиция с 55 точки в актива си.

Домакините откриха резултата много рано - още в третата минута. Тогава Пароло пое чудесен пас в наказателното поле и, останал сам срещу вратаря, стреля по трева и вкара в левия ъгъл на Голини. "Бергамаските" се върнаха в мача в 22', когато Фройлер центрира към Дуван Сапата. Той пък преодоля Стракоша с чудесен изстрел в долния ляв ъгъл.

Гостите стигнаха до пълен обрат в 58'. Тогава Кастане пое отбита топка в наказателното поле и със страхотен удар преодоля стража на Лацио. В 74' отборът от столицата поиска дузпа за задържане на техен играч в наказателното поле, но не получи такава. Две минути по-късно Аталанта сложи окончателно край на спора на "Олимпико". Първоначално изглеждаше, че попадението е на Джимсити, който засече с глава центриране от корнер на Гомес. Впоследствие се оказа, че това е автогол на Уолъс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички