Изненада: ето кое е най-резултатното първенство в Европа


Изненада: ето кое е най-резултатното първенство в Европа

8785 0

След края на вчерашните мачове в Серия А приключиха всички първенства от топ 5 на Европа, а най-много голове, изненадващо или не, бяха отбелязани по терените на италианския шампионат.

Вчера се разрази истинска голеада на Апенините като в едва 8 мача бяха отбелязани цели 39 гола. В събота пък се изиграха още два мача, в които паднаха общо 8 гола. С това равносметката от последния кръг в Серия А е 10 мача и 47 гола, или уникалните 4.7 средно на двубой.

Благодарение на многото голове в 38-ия кръг, в шампионата на Ботуша паднаха общо 1024 гола, с което Италия изпревари Испания като най-резултатно първенство. В Примера дивисион бяха вкарани 1009 гола.

Това са единствените две първенства, в които са отбелязани над 1000 гола. На почетното трето място остава Премиър лийг, където са паднали 983 гола. 4-ото място е за Лига 1 - 947. Голямата изненада е, че в Бундеслигата има едва 843, въпреки че сме свикнали в Германия да падат най-много голове.

Ако направим топ 6 на лигите в Европа, то Ередивизие (Холандия) излиза на първо място с 1044 попадения, и то от едва 18 отбора.

Златната обувка през този сезон в Европа ще вземе Кристиано Роналдо, който завърши с 48 попадения.

Най-резултатният отбор е Реал Мадрид, отбелязал опустошителните 118 гола. С най-малко допуснати голове е Байерн Мюнхен (18).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички