Интер се изкачи на върха и чака грешка на Ювентус


Интер се изкачи на върха и чака грешка на Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

1210 0

Отборът на Интер постигна важна победа като гост с 1:2 срещу Бреша в междинния 10 кръг на Серия А. Попаденията за "нерадзурите" отбелязаха Мартинес и Лукаку, а Шкриниар си отбеляза автогол в 73'. След успеха отборът на Антонио Конте се изкачи временно на първото място с две точки пред Ювентус, който е с мач по-малко. Утре "бианконерите" домакинстват на Дженоа.

Първото опасно положение в срещата бе за Интер. В 5' Ромелу Лукаку скочи високо, за да засече перфектно центриране, но отигра с глава встрани от лявата греда. В 23' обаче "нерадзурите" все пак откриха резултата. Лаутаро Мартинес пое топката в празно пространство и шутира от границата на наказателното поле. Последва рикошет, пратил топката покрай безпомощния Енрико Алфонсо.Това и бе последното по-сериозно положение за първата част.

В 48' Марио Балотели стреля от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл, но Самир Ханданович го отказа с блестящо спасяване. Последва и нова опасност пред вратата на стража на Интер. Алфредо Донарума  стреля към долния ляв ъгъл от наказателното поле, но Ханданович отново спаси. 

В 63' отборът на Антонио Конте стигна до второ попадение. Лукаку проби през защитата и нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, който попадна в левия ъгъл на вратата. В 73' Балотели засече топката след ъглов удар, но топката мина покрай вратата. 3 минути по-късно обаче от Интер сами се затрудниха, като  Милан Шкриниар прати топката в собствената си врата. За тяхна радост обаче от Бреша не съумяха да стигнат до друго попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички