И неудобната Фиорентина не направи нищо срещу Ювентус


И неудобната Фиорентина не направи нищо срещу Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

2481 0

Ювентус демонстрира, че и една от най-добрите защити в Италия не може да спре атакуващата мощ на Роналдо и компания. В очаквания с интерес сблъсък на "Артемио Франки" Фиорентина отнесе 3 гола в собствената си врата и допусна първо поражение у дома след 0:3 от хегемона в италианския футбол.

В момента, в който Ювентус увеличи темпото през първото полувреме, падна и първият гол. След двойно подаване между Бентанкур и Дибала уругвайският национал се появи на позиция пред пеналтерията, нагласи си топката и стреля с левия крак по диагонала за 0:1.

В 70' малко куриозен гол отбеляза Джорджо Киелини, а в 79' Кристиано Роналдо беше точен след точно изпълнение на дузпа - 0:3.

Така без особено напрежение и блясък "старата госпожа" разби втората най-силна защита в Италия преди началото на кръга. Роналдо отново е лидер сред голмайсторите с 10 гола и 5 асистенции, а Ювентус е убедителен лидер с 40 точки. "Бианконерите" разполагат и с най-доброто нападение (31 гола) и най-добрата защита (8 допуснати попадения след 14 изиграни мача).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините, водени от страхотната атмосфера от феновете, бяха по-остри в нападение, но защитата на Ювентус не позволи опасни удари по посока вратата на Шчесни. Постепенно гостите овладяха играта в средата на терена и започнаха да контролират срещата. В 25' пък можеше да бъде отсъдена и дузпа за гостите, но след консултация с VAR до 11-метров наказателен удар не се стигна.

В 31' Ювентус успя да открие резултата след шеметна акция през центъра на терена. Фиорентина наглед владееше ситуацията в защита, но изведнъж гостите увеличиха рязко темпото с прекрасно двойно подаване между Бентанкур и Дибала. Така уругвайският ас се озова пред наказателното поле, с финт влезе в пеналтерията и стреля по диагонала с десен крак - 0:1 за "бианконерите".

До края на полувремето реакция от страна на "виолетовите" нямаше и Ювентус се оттегли на почивка с гол аванс.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 70' Ювентус реши всичко в срещата, след като Джорджо Киелини беше точен за 0:2. Ситуацията обаче беше много интересна. При изчистена топка Куадрадо я върна в наказателното поле, а защитникът с плонж успя да засече с крак. Топката прехвърли вратаря и Роналдо между двама защитници скочи, за да играе с нея. Той не успя да я докосне, но залъга достатъчно защитниците, за да влезе коженото кълбо абсолютно необезпокоявано - 0:2.

В 79' се стигна и до 3-и гол, след като играч на Фиорентина игра с ръка при опит за центриране на Манджукич. Роналдо беше точен и вкара 11-ия си гол през сезона - 0:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Фиорентина: Лафон, Миленкович, Пезела, Хюго, Бираги, Вертут, Бенаси, Фернандес, Киеза, Жерсон, Симеоне

Ювентус: Счесни, Кансело, Киелини, Бонучи, Де Шильо, Бентанкур, Матуиди, Куадрадо, Дибала, Манджукич, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Старата госпожа" е убедителен лидер след 13 кръга и вече има аванс от 8 точки пред Наполи и 9 пред Интер - единствените реални преследвачи на командата на Масимилиано Алегри. Фиорентина пък е в средата на таблицата - точно на 10 място, с 18 точки, въпреки че има едва 3 загуби през настоящия сезон. "Виолетовите" обаче са с цели 6 равенства и нямат победа като гост, което доведе и до пропадането.

Като домакин обаче Фиорентина е отличен отбор - 4 победи, 2 равенства и нито една загуба, при допуснати едва 3 гола в 6 мача. Ювентус пък е най-добрият гост - 6 мача, 6 победи, 13 гола и едва 4 допуснати. Единственият отбор, вкарал повече голове като гост, е Аталанта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички