Големите липсващи на Мондиала завършиха наравно в Торино


Големите липсващи на Мондиала завършиха наравно в Торино
Снимка: Getty Images/Guliver

950 0

Големите отсъстващи на Мондиал 2018 Италия и Холандия завършиха наравно 1:1 в контролна среща помежду си, играна на „Алианц Стейдиъм“ в Торино. Симоне Дзадза даде преднина на домакините в 67-ата минута, а Нейтън Аке изравни две минути преди края.

Първото полувреме премина изцяло под доминацията на „Скуадра Адзура“. Възпитаниците на Роберто Манчини стигнаха до гол още в 4-ата минута, когато Андреа Белоти се разписа от близка дистанция. Това попадение обаче правилно бе отменено, тъй като нападателят на местния Торино бе в положение на засада. Малко по-късно отново Белоти се озова на чиста позиция след страхотно извеждащо подаване на носещия капитанската лента в този мач Лоренцо Инсиние, но останал очи в очи със Силесен, нападателят не успя да го преодолее. До края на първата част две страхотни възможности за гол се откриха и пред Симоне Верди, който обаче не успя да намери целта.

През втората част гостите поизравниха играта и на свой ред създадоха няколко възможности пред вратата на Матиа Перин. В 60-ата минута Рууд Вормер проби по десния фланг и центрира в опасно в наказателното поле на Италия, където Тони Вилхена стреля атрактивно със странична ножица, но топката премина над напречната греда.

В 67-ата минута резултатът все пак бе открит, но в полза на Италия. точен за домакините бе Симоне Дзадза, който засече центриране отдясно на Федерико Киеза. Само две минути по-късно обаче Италия остана с човек по-малко, след като Доменико Кришито получи червен картон за нарушение срещу откъсващия се Райън Бабел.

Численото неравенство даде своя резултат в края на мача, когато гостите стигнаха до изравнителен гол. В негов автор се превърна резервата Нейтън Аке, който в 88-ата минута засече с глава центриране на Стивън Бергуис за крайното 1:1.

Ето и още резултати от контролните срещи, играни вчера:

Индия – Кения 3:0

Армения – Молдова 0:0

Мароко – Словакия 2:1

Сърбия – Чили 0:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички