Гол в 43-ата секунда стигна на Рома за успех над Верона


Гол в 43-ата секунда стигна на Рома за успех над Верона
Снимка: Getty Images/Guliver

764 0

Рома се възползва от грешката на Интер от снощи и се приближи на само точка от "нерадзурите" след минимална победа над Верона в 23-ия кръг на Серия А. "Джалоросите" надделяха над съперника с гол в 43-ата секунда на двубоя, негов автор бе младият Ченгиз Юндер.

Преди да е изтекла първата минута от първия съдийски сигнал, Пелегрини спечели топката и подаде на Юндер. Той преодоля няколко съперникови играчи и стреля с левия крак. Топката влезе във вратата на Андраде Николас точно до основата на левия стълб - 1:0.

За Юндер това бе и дебютно попадение с екипа на "вълците“. С него той подобри и рекорда на легендата на Рома Франческо Тоти, който през 2012 г. бе автор на най-бързото попадение за „джалоросите“.

В началото на второто полувреме Рома остана с човек по-малко на терена, след като в 51' Лоренцо Пелегрини направи грозно нарушение и бе изгонен с директен червен картон.

Римляните имаха повече положения на сметката си през втората част, въпреки че бяха с човек по-малко. Те обаче не успяха да вкарат втори гол и се задоволиха с минимално предимство.

Сега Рома има 44 точки и е на точка от втория Интер и третия Лацио, който е с 46 пункта. Верона е предпоследна с едва 16 точки на сметката си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички