Гол на Кристиано в 96' възроди Юве срещу десет от Дженоа в Серия А


Гол на Кристиано в 96' възроди Юве срещу десет от Дженоа в Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

2534 0

Италианският шампион Ювентус постигна поредната изстрадана победа през новия сезон. "Бианконерите" победиха у дома Дженоа с 2:1 в много тежък мач от десетия кръг на Серия А. Кристиано Роналдо се превърна в герой за домакините, реализирайки победна дузпа в 96-ата минута.

В 36-ата минута централният бранител Леонардо Бонучи изведе "зебрите" напред в резултата, но само четири по-късно Кристън Кауме бе изравнил за Дженоа, с което двата състава се прибраха за 15-минутна почивка.

Втората част започна ужасно за гостите, които в 51-вата минута останаха с човек по-малко на терена, след като Франческо Касата бе призован от главния арбитър да напусне терена. Само шест минути по-късно и Федерико Маркети получи червен картон, но той беше на резервната скамейка и беше изгонен заради невъздържано поведение спрямо реферите.

Три минути преди изтичането на редовното време Адриен Рабио от състава на Ювентус също видя червения цвят на съдийския картон. По всичко изглеждаше, че "бианконерите" ще запишат ново равенство в Серия А и ще изпуснат водачеството, но късно в добавеното продължение домакините получиха дузпа, а Роналдо не сбърка.

По този начин Ювентус се изкачи до първото място в подреждането с актив от 26 точки - с една повече от втория Интер. За Дженоа това бе шесто поражение от началото на сезона, като остават на ръба от зоната на изпадащите с 8 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички