Гатузо осветли една от причините за триумфа на Пьонтек в Милан


Гатузо осветли една от причините за триумфа на Пьонтек в Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

2588 0

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо хвърли малко светлина по въпроса защо новият нападател на тима Кшищоф Пьонтек се справя толкова добре в Милано. Той обясни как се подготвя за мач полският голаджия.

"Пьонтек се вписа успешно в отбора и работи усилено, но той не е от тези, които се открояват на тренировка. Той се грижи за състоянието си, прави всичко, основавайки се на собствените си чувства. Той е практичен, фокусиран е върху важните неща и се подготвя за всеки мач. Преди всеки мач Пьонтек разпитва треньорите за характеристиките на защитниците на противника. Всички подробности са важни за него", обясни Гатузо, цитиран от "Football Italia".

Пьонтек се разписа и в последния мач на "росонерите" в Серия А - срещу Емполи. След трансфера си в Милано той записа 7 гола в 5 мача и е първият футболист на италианския гранд, успял да постигне това от 1998 година. Тогава Оливер Бирхоф успя да вкара 7 гола в 5 мача с червено-черната фланелка. Ако сте забравили, полякът беше играчът, заради когото Дженоа продаде Гълъбинов. Припомнете си това в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички