Галиани: Ибрахимович напусна Милан през 2012-а не по своя воля


Галиани: Ибрахимович напусна Милан през 2012-а не по своя воля
Снимка: Getty Images/Guliver

4228 0

Бившият вицепрезидент на Милан Адриано Галиани разкри детайли от трансфера на Златан Ибрахимович от миланския гранд в ПСЖ през 2012 година. Шведската звезда игра за "росонерите" в периода 2010-2012 година, а сега Галиани разкри, че той не е напуснал Милано по свое желание.

"Ибра, разбира се, не искаше да напуска Милан. Той беше продаден, за да постави сметките в ред. Без този случай, той винаги е бил играч, който сам решаваше своята съдба. Заедно ние спечелихме Серия А, последното скудето на Милан преди рекордната серия на Ювентус, а също и Суперкупата на Италия", заяви бившият клубен бос, цитиран от La Gazzetta dello Sport.

"През януари 2012 година беше направено всичко за трансфера на Алешандре Пато в ПСЖ, също така поканихме Карлос Тевес от Манчестър Сити. Какъв друг можеше да бъде мечтаният дует - Ибра и Тевес! Всичко се обърка, кой знае какво можеше да се случи? Мисля, че щяхме да продължим да побеждаваме, защото в онзи момент бяхме все още пред Юве. Историята се промени, Милан завърши втори в Серия А, а през лятото на 2012 година старата гвардия напусна отбора", допълни Галиани.

"Известно време Златан не разговаряше с мен. Веднага след като преодоля разочарованието от принудителното напускане на Милан, той даде интервю, в което оцени високо нашите отношения", каза още бившият бос на Милан. А каква заплата ще взима Ибрахимович след завръщането си при "росонерите" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички