Фиорентина срази Ювентус и върна интригата в Серия А


Фиорентина срази Ювентус и върна интригата в Серия А
Снимка: Getty Images/Gulliver

1028 0

Отборът на Фиорентина надделя над шампиона Ювентус в дербито на 20-ия кръг на Серия А. Така те направиха услуга на преследвачите на бианконерите. Разликата между Юве и Рома вече е само 1 точка, но "бианконерите" имат и мач по-малко. Наполи и Лацио са съответно на 4 и 5 точки от лидера.

Никола Калинич откри за домакините в края на първото полувреме, а Милан Бадел в 55-ата минута покачи на 2:0. Гонсало Игуаин веднага върна едно попадение, но то не бе достатъчно.

Фиорентина доминираше през първата част на полувремето и заслужено се поздрави с гол преди почивката. Още в началните минути имаше добри възможности и показа, че ще атакува. 8-ата минута Буфон спаси опасен удар на Матиас Весино. Отново Весино в 10-ата минута хвана неподготвена защитата на Юве, но нацели лявата греда.

В 37-ата минута Федерико Бернардески намери чудесно Калинич, който с удар в долния ляв ъгъл на вратата на Буфон, реализира за 1:0 за Фиорентина.

В началото на втората част двата тима си размениха по едно попадение. Първо в 54-ата минута Милан Бадел удвои преднината за Фиорентина, след като се възползва от пас на Максимилиано Оливера.

Само 4 минути по-късно, в 58-ата Гонсало Игуаин намали пасива на торинци с гол за 1:2. Пак аржентинецът можеше да изравни в последните минути на двубоя, но Чиприан Татарушану спаси вратата си с изключителна реакция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички