Ето коя телевизия ще излъчва Серия А от новия сезон


Ето коя телевизия ще излъчва Серия А от новия сезон
Снимка: Getty Images/Gulliver

16543 0

Мачовете от италианската Серия А вече ще се излъчва по спортните канали на А1 от следващия сезон. Новият сезон на Апенините стартира на 19 август, като феновете на футбола ще могат да видят на живо всичко най-интересно от Калчото в ефира на MAX Sport.

Серия А е едно от чуждите първенства с най-много фенове у нас и е сред Топ 4 първенства по гледаемост в Европа с над 240 млн. фена. През годините представители на италианското първенство са спечелили общо 53 международни трофея, от които 12 купи на Шампионска лига и 9 на Лига Европа. През последните два сезона Калчото има и най-много голове средно на мач от всички топ първенства на Стария континент, което обещава много зрелищни двубои за всички зрители.

Отборите на Ювентус, Милан, Лацио и Интер от години се радват на широка популярност в България, а от следващия сезон още един емблематичен клуб на Ботуша се завръща в елита – Парма, където преди години се състезаваше и Христо Стоичков. В момента България се представя в Серия А от Андрей Гълъбинов, който през последния сезон защитаваше цветовете на Дженоа. А1 държи правата още за шампионатите на Холандия, Русия и Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички