Ескалиращо напрежение в Наполи: Играчите бойкотираха шефовете, а Анчелоти абдикира


Ескалиращо напрежение в Наполи: Играчите бойкотираха шефовете, а Анчелоти абдикира
Снимка: Guliver/GettyImages

5312 0

Сериозен проблем назрява в Италия, свързан с отбора на Наполи, а ситуацията ескалира жестоко след срещата срещу РБ Залцбург, която завърши при пълен паритет 1:1. Медиите на Апенините информират, че ръководството на тима е дало нареждания за едноседмичен лагер сбор на тима и след срещата футболистите е трябвало да се насочат към определен хотел в близост до базата на тима, където да отседнат до срещата с Наполи. 

Футболистите обаче единодушно са взели решението да не изпълнят заръката на ръководството и всички са се прибрали по домовете след мача. Карло Анчелоти също е бил против това решение на ръководството на Наполи и обяви това публично след последния мач на Наполи в Серия А, а единствено той и треньорският екип се насочиха към хотела след срещата. Опитният треньор е разговарял с футболистите си преди да се стигне до решението да не бъде изпълнена заповедта на шефовете на клуба. 

Очаквано това е довело до сериозно напрежение между президента на тима Аурелио де Лаурентис и треньора Анчелоти, което може да доведе до крайни действия. Според "Gazzetta dello Sport" бившият треньор на Реал Мадрид е готов да напусне поста си във всеки един момент, докато "Mediaset" пишат, че ексцентричният бос на Наполи е готов да уволни Анчелоти, и то още в сряда. 

Самият треньор отказа задължителни медийни изяви след мача в Шампионска лига, а същото сториха и повечето играчи. Анчелоти дори не е дал обяснение на УЕФА защо изобщо не се е появил за пресконференцията след равенството срещу Залцбург. 

От клуба мълчат по темата и няма официално становище. Хотелските стаи на играчите до края на седмицата вече са освободени, а тепърва се очакват допълнителни подробности за ексалиращата ситуация на "Сан Паоло". С каква сума ще се раздели Анчелоти, ако напусне Наполи, вижте в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички