Емполи - Торино и Киево - Интер


Емполи - Торино и Киево - Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

2741 0

Днес има два двубоя от италианската Серия А, като и двата представляват сериозен интерес за всички залагащи, особено в първия ден от седмицата, който традиционно е по-беден откъм събития.

Едната среща е между Емполи и Торино, която наглед противопоставя равностойни отбори. Новакът се намира на 14-о място с актив от 15 точки, докато участникът в Лига Европа е с 13 и е точно над зоната на изпадащите.

Емполи се намира в серия от 4 поредни мача без загуба, като в серията блести най-вече успеха с 2:0 над убедителния през настоящия сезон тим на Дженоа.

В същото време Торино е доста колеблив при изявите си, особено като гост, и дори е в серия от 4 поредни поражения далеч от дома си.

Проблемите на Торино могат да бъдат описани в две думи - Лига Европа. До момента отборът е изиграл 5 двубоя след мач от Европа, като и петте бяха загубени. Цикълът четвъртък - неделя не се отразява добре на отбора, който през лятото загуби и двете си основни остриета в атака - Имобиле и Черчи.

Емполи след слаб старт се утвърди като труден за побеждаване отбор, така че нашият залог за тази среща е свързан с победа на Емполи.

Спортни прогнози:

Емполи или равен

Емполи да спечели

Точен резултат: 2:1 за Емполи

Другият двубой от днес в Серия А е Киево срещу Интер. Тимът от Верона е в серия от 5 поредни двубоя без загуба, с които се стабилизира с 13 точки над зоната на изпадащите. По-изненадващо е представянето на Интер, който в Италия не познава вкуса на победата от края на октомври, когато победен беше Сампдория.

Това доведе до смяна на треньорите в гранда от Милано, като начело се върна Роберто Манчини. Той все още няма победа в Серия А, но "нерадзурите" започнаха да играят по-добър футбол, а и многото контузени се възстановиха и италианският специалист вече разчита на голям брой от основните си футболисти.

Тук няма сигурен залог, но е крайно време Манчини да върне малко блясъка на "нерадзурите", особено ако иска догодина да играе в Шампионска лига. Това е задължителен мач за спечелване от страна на Интер и грандът от Милано ще я постигне.

Спортни прогнози:

Интер да спечели

И двата отбора да отбележат гол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички