Джампаоло: Работих доста, за да получа този шанс в Милан


Джампаоло: Работих доста, за да получа този шанс в Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1146 0

"Работих усилено, за да получа този шанс“. Това заяви новият треньор на Милан Марко Джанпаоло. 51-годишният бивш наставник на Сампдория замени Дженаро Гатузо на треньорския пост за срок от две години на стойност 2 млн. евро годишно. Той ще бъде представен официално на 1 юли.

"Милан е един от най-успешните и важни клубове в Европа. Това е чудесна възможност за мен. Историята на Милан говори за клуб, който винаги е търсел красотата в играта, заедно с резултатите. Щастлив съм и съм мотивиран, пътят ще бъде дълъг, защото процесът на изграждане никога не свършва, но съм много щастлив от възможността да се впусна в това приключение“, сподели той пред клубната телевизия.

Джанпаоло заменя на поста Гатузо, който се оттегли миналия месец, след като „росонерите“ завършиха на пето място в Серия А през изминалия сезон. Спортният директор Леонардо също напусна клуба, като бившите играчи на тима Звонимир Бобан и Паоло Малдини започнаха работа на негово място в редиците на седемкратния европейски клубен шампион.

"Бях зашеметен от тяхната сериозност, компетентност и страст, каза Джанпаоло по повод техническия директор Малдини и директора по футболните въпроси Бобан. - Те са хора на най-високо ниво и тяхната страст за играта е заразна“. Фредерик Масара пък бе назначен на поста спортен директор, пристигайки от Рома.

Джанпаоло изведе Сампдория до деветото място в Серия А през миналата кампания, като преди това водеше отборите на Сиена, Емполи, Бреша и Каляри. "В началото на моята кариера губех често от Милан, но в последно време постигнах повече успехи срещу отбора, продължи той, след като Сампдория надигра Милан на „Сан Сиро“ миналия март в първенството. - Да играеш на „Сан Сиро“ е винаги безкрайно вълнуващ момент. За мен лично, това е най-впечатляващият стадион в Италия“.

Шампионът Ювентус, Интер и Рома също претърпяха треньорски рокади, като единствено вторият в крайното класиране през миналия сезон Наполи продължава под ръководството на бившия наставник на Челси и Реал Мадрид Карло Анчелоти. "Мисля, че със завръщането на Маурицио Сари (Ювентус) и Антонио Конте (Интер), както и с останалите талантливи треньори в Серия А, шампионатът ще бъде още по-конкурентен“, добави Джанпаоло.

Милан е собственост на американската компания „Elliot Management“, като тимът разполага с ограничен финансов бюджет поради правилата на финансовия феърплей и е същевременно с това в дело срещу УЕФА относно участието си в европейските клубни турнири през следващия сезон. Клубът спечели последната си Шампионска лига през 2007 и последната си 18-та титла на Серия А през 2011. А какво е коствало на Гатузо да води Милан вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички