Добри новини за Палермо и Ивайло Чочев, остават в Серия Б

Отборът на Палермо се размина с изхвърляне в третото ниво на италианския футбол, след като спечели обжалването на административното наказание, наложено им по-рано този месец заради административни нередности.

Тимът, в който играе българският национал Ивайло Чочев, а треньор е бившият на Левски - Делио Роси, завърши сезона в Серия Б на трето място и трябваше да играе плейоф за влизане в елита, но вместо това трибунал на Италианската футболна федерация отсъди, че палермитанци трябва да бъдат поставени на последно място в класирането и през следващия сезон да играят в Серия Ц. Ръководството на Палермо обжалва наказанието и в крайна сметка от трибунала са одобрили жалбата им, като наказанието е заменено с отнемане на 20 точки от актива им.

Пратиха Чочев и Палермо в Серия С

Италианската футболна федерация взе решението да изпрати тимът на Ивайло Чочев Палермо в Серия С. Причината за това решение е неправомерното упра...

По този начин Палермо завършва сезона с 43 точки на 11-то място в класирането, далеч от зоната на изпадащите и през следващия сезон ще продължи да играе в Серия Б. Това означава, че в Серия Ц изпадат отборите на Фоджиа, Падова и Карпи, а Салернитана и Венеция ще играят плейоф за оцеляване.

А каква любопитна подробност за отношенията между Левски и Роси разкриха в Италия вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!