Добри новини за Палермо и Ивайло Чочев, остават в Серия Б


Добри новини за Палермо и Ивайло Чочев, остават в Серия Б
Снимка: Getty Images/Guliver

2651 0

Отборът на Палермо се размина с изхвърляне в третото ниво на италианския футбол, след като спечели обжалването на административното наказание, наложено им по-рано този месец заради административни нередности.

Тимът, в който играе българският национал Ивайло Чочев, а треньор е бившият на Левски - Делио Роси, завърши сезона в Серия Б на трето място и трябваше да играе плейоф за влизане в елита, но вместо това трибунал на Италианската футболна федерация отсъди, че палермитанци трябва да бъдат поставени на последно място в класирането и през следващия сезон да играят в Серия Ц. Ръководството на Палермо обжалва наказанието и в крайна сметка от трибунала са одобрили жалбата им, като наказанието е заменено с отнемане на 20 точки от актива им.

По този начин Палермо завършва сезона с 43 точки на 11-то място в класирането, далеч от зоната на изпадащите и през следващия сезон ще продължи да играе в Серия Б. Това означава, че в Серия Ц изпадат отборите на Фоджиа, Падова и Карпи, а Салернитана и Венеция ще играят плейоф за оцеляване.

А каква любопитна подробност за отношенията между Левски и Роси разкриха в Италия вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички