Дибала се завърна триумфално за Юве за Купата (ВИДЕО)


Дибала се завърна триумфално за Юве за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

972 0

Ювентус зарадва феновете си с очаквана победа 3:2 като домакин на Аталанта и се класира на четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. "Старата госпожа" имаше не особено леката задача да преодолее съперника, с който се срещна само преди месец в Торино в Серия А и спечели с 3:1, като тогава прекрати една от най-впечатляващите поредици от позитивни резултати в първенството - тази на бергамаските.

Носителят на трофея твърде рано сякаш реши, че е пречупил съперника си, защото през второто полувреме подходи прекалено аристократично и не можа да донесе на привържениците спокойствие в края.

Завърналият се след около седем седмици отсъствие сред титулярите Пауло Дибала откри резултата с фантастичен гол от воле в 22-ата минута, а в 34-ата асистира за второто попадение на Марио Манджукич. Хърватинът все пак оправда доверието на Макс Алегри и се постара да не се усети отсъствието на Гонсало Игуаин, а в 62-ата минута феновете видяха включването и на взетия през лятото Марко Пяца.

Абдулай Конко върна Аталанта в играта в 72-ата минута с гол за 2:1, но само 180 секунди по-късно Щефан Лихтщайнер бе повален безкомпромисно в наказателното поле и Миралем Пянич реализира дузпата за 3:1.

Дори това обаче не "приспа" мача, защото Еманюел Лате Лат направи 3:2 в 81-ата минута и Аталанта отказа да се предаде до самия край.

Победната серия на Юве обаче продължи и тимът ще се изправи на 25 януари в четвъртфинален сблъсък срещу Милан или Торино.


All Goals & Highlights HD - Juventus 3-2... by jason-pitt1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички