Чочев от Сицилия: Не е лесно да стоиш и да гледаш отстрани


Чочев от Сицилия: Не е лесно да стоиш и да гледаш отстрани
Снимка: sport.livesicilia.it

1684 0

Халфът на Палермо и българския национален отбор Ивайло Чочев беше категоричен, че не иска отново да изпитва чувството, което му носеше факта, че трябва да гледа мачовете на своя тим от трибуните. Дълго време той се възстановяваше от различни контузии, като дори се наложи да бъде опериран заради контузия в коляното.

"Сезонът не беше добър за мен в личен план, защото получих няколко контузии и се подложих на операция. Също така, не се класирахме за Серия "А". Началото беше много добро, но загубихме форма, изпуснахме точки и се наложи да играем плейоф. Бяхме най-силните в първенството, но в крайна сметка останахме с празни ръце", каза Чочев за "Кориере дело Спорт".

Сега пред него стои тежката задача отново да намери формата си, която го превърна в един от най-важните играчи за Палермо. Освен това за него се спекулираше, че може да премине в някой от италианските грандове, преди да се стигне до контузията.

"Целта ми е да се завърна на терена, да намеря отново себе си, да играя и да не се страхувам от контузии. През втория полусезон оперираха коляното ми, а после изкълчих глезен. Да гледаш отстрани не е мечта на нито един футболист. Сега съм по-добре и се надявам лошите времена да са отминали. Дано се завърна на терена до десетина дни", продължи той.

Целта на Чочев, който в Италия е сравняван със звездата на Наполи - Марек Хамшик, е да вкара десет гола през следващия сезон. "Пропуснах половината първенство, но вкарах пет гола. Вкарах и за националния отбор. С 40 мача мога да стигна до десет гола. Защо не? Радвам се, че треньорът ми вярва, но на първо време трябва да се възстановя напълно", завърши халфът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички