Буфон на прага на огромно постижение


Буфон на прага на огромно постижение
Снимка: Gulliver/Getty Images

1219 0

Още едно интересно постижение ще бъде достигнато от легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон, който в петък ще изиграе своя мач №1000 на професионално ниво.

Това ще се случи в срещата на Италия с Албания. Освен това Буфон ще задмине и Икер Касияс в класацията за футболисти с най-много мачове за родината си, а новият рекорд ще бъде 167 участия.

CV-то на Буфон определено е доста цветущо и изпълнено с различни постижения. Той е играл на пет Световни първенства, а първото е през далечната 1998 година, а по всичко личи, че той няма да спре сега. Ако Италия се класира за Мондиала в Русия догодина Джиджи Буфон ще се изявява и по руските терени.

Статистиката показва, че никой друг вратар в италианската Серия А не е запазвал вратата си за по-дълго време суха от капитана на Ювентус - 973 минути.

Дебютът на стража е за тима на Парма срещу Милан през още по-далечната 1995 година, на 19 ноември.Срещата завършва 0:0, което ознчава, че 17-годишният тогава Буфон току що е стартирал кариерата си със суха мрежа. Престоят в Парма е добър за вратаря, който печели Купата на УЕФА преди да премине в гранда от Торино и да е №1 за тима вече 16 години.

През миналата седмица той подобри още един рекорд, след като в срещата с Сампдория той "навъртя" 39 706-та си минута и изпревари по този показател Джанпиеро Бониперти, който също е клубна легенда.

Въпреки че вече е на 39 години, по нищо не личи, че Буфон има намерения да спира с футбола в близко бъдеще. Той все още има желание за игра. Има желание за победи. Има желание да подобрява рекорди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички