Божинов: Щях да подкрепя Буфон срещу Реал, на него Роналдо нямаше да вкара


Божинов: Щях да подкрепя Буфон срещу Реал, на него Роналдо нямаше да вкара
Снимка: Getty Images/Guliver

2544 0

Българският нападател Валери Божинов призна, че ако е бил в отбора на Ювентус по време на лудия мач срещу Реал Мадрид в Шампионска лига, щеше да застане на страната на капитана Джанлуиджи Буфон. Както е известно, вратарят възнегодува срещу решението на съдията да свири дузпа за Реал в последната минута на мача, заради което получи червен картон.

"Абсолютно сигурно щях да съм на страната на Буфон. Той е капитан на отбора и най-нормалното нещо беше да се застъпи за него. Той е легенда на Ювентус, никога няма да разберем какво е казал на съдията в тази ситуация, но той се справи добре и аз го подкрепям. Ако Джиджи беше останал на вратата, не съм толкова убеден, че Роналдо щеше да вкара. Буфон е джентълмен и винаги ще бъде такъв", коментира Божинов пред "Tutto Juve".

Божинов игра цял сезон за "бианконерите", макар това да се случи, когато тимът бе в Серия Б. Там с Буфон бяха съотборници и се познават добре.

"Джиджи е мой приятел, беше до мен и аз смятам, че той не трябва да спира с футбола. Изглежда ми добре физически, няма никакви здравословни проблеми. Той трябва да продължи за италианския футбол, за националния отбор и за Ювентус. Може би после ще започне кариера на мениджър, след като окачи ръкавиците на пирона, но това, което знам, е, че един нов Джиджи Буфон не може нито да се създаде, нито да се купи. С цялото си сърце искам той да продължи, защото на 40-годишна възраст все още може да защитава вратата на "Старата госпожа", категоричен бе Валери Божинов.

"Юве си е Юве, всяка година показва своята стойност. Бях разочарован от поражението от Мадрид, абсолютно незаслужено, но това е футболът. Мисля, че тази дузпа не може да бъде свирена през последните няколко минути, но играчите излязоха с високо вдигнати глави, защото дадоха всичко, на което са способни. Отборът има всичко, за да спечели. Той не спечели, но показа на целия свят, че може да обърне такъв резултат като 0:3 в първия мач", каза още Божинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички