Босът на Чочев, сменил 43 треньори за 16 години, продаде Палермо


Босът на Чочев, сменил 43 треньори за 16 години, продаде Палермо
Снимка: Guliver/Getty Images

1667 0

Италианският бизнесмен Маурицио Дзампарини е продал 100% от акциите на Палермо, които бяха негово притежание в продължение на 16 години. В близките дни ще бъдат уточнени и последните детайли по смяната на собствеността в клуба, в който играе българският национал Ивайло Чочев.

Порталът "Football Italia" обаче не съобщава на кого 77-годишният Дзампарини е продал клуба. Един от кандидатите да сложи ръка на Палермо, който е лидер в Серия Б към момента, бе италианецът Рафаело Фолери, който в биографията си има престой в затвора за мошеничество. Интерес проявяваше и американски консорциум.

ЧОЧЕВ СЕ ОПЛАКА НА КЛУБНИЯ БОС, ЧЕ ИГРАЕ МАЛКО, ТОЙ МИ ПИСА SMS НА КИРИЛИЦА

"Често бях неразбран и опръскван с кал. Денят, в който продадох Палермо е един от най-добрите в моя живот. Този ужас свърши. Сега даже на искам да говоря за това", каза ексцентричният бос пред местно издание.

Дзампарини пое властта в Палермо през 2002 година. Отборът се върна в Серия А и игра в евротурнирите, но отново изпадна в Серия Б. Интересен факт е, че за 16-те години начело на клуба бизнесменът смени 43-ма треньори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички