Аякс с официално изявление за трансфера на Де Лихт


Аякс с официално изявление за трансфера на Де Лихт
Снимка: Guliver/GettyImages

4671 0

От Аякс потвърдиха, че защитникът Матайс де Лихт ще напусне отбора в най-скоро време, но без да назовават името на новия му отбор. В събота холандският отбор замина на подготовка, но без Де Лихт.

"В събота следобед Аякс замина с 28 футболисти за тренировъчен лагер в Брамберг в Австрия. Тъй като чака евентуален трансфер, Матайс де Лихт няма да пътува с отбора”, разясниха от щаба на холандския клуб.

Според информациите в медиите той ще подпише с италианския хегемон Ювентус.  Новата звезда на холандския футбол е съвсем близо до финализиране на трансфера си, след като двата клуба са се разбрали за сумата по сделката и остава да уточнят само някои по-дребни детайли.

Шампионите на Италия са склонили да завишат предложението си и дадат исканите от амстердамци 75 милиона евро за бранителя. Самият Де Лихт ще получава по 12 милиона евро на година без бонусите в новия си клуб.

Любопитна новина се появи в медиите в началото на този месец, като в Италия пишеха, че сделката между Ювентус и Аякс е пред провал. А каква бе причината за това може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички