Антонио Конте нарече "глупави и необразовани" тифози на Ювентус


Антонио Конте нарече "глупави и необразовани" тифози на Ювентус

966 0

Наставникът на Интер и бивш такъв на Ювентус - Антонио Конте, реагира остро срещу тифози на "бианконерите", които организираха петиция за премахването на неговата плоча от Алеята на славата пред стадиона в Торино. Конте си позволи да определи въпросните фенове като "глупави и необразовани", а италианският специалист дори обяви, че е готов да се оттегли от футбола, ако "омразата и насилието" продължат.

Според инфомациите, над 15 хиляди привърженици на "старата госпожа" са подкрепили петицията, но президентът на Юве Андреа Аниели категорично отхвърли желанието им. "Разочарован съм, че Аниели трябваше да се намеси, защото това просто даде гласност на едно вулгарно предложение, което демонстрира невежество, както и липса на ценности и възпитание", започна Конте.

"Дори не исках да обсъждам това, но вие в медиите предоставяте изява на тези глупави и необразовани хора. Те не са фенове, невежи са. Преди десет дни отправих послание към привържениците. Късметлии сме да бъдем част от най-добрия спорт в света и трябва да бъдем за пример, да предаваме нататък позитивни ценности и да сме ентусиазирани, докато играем футбол. Това е спорт, а не война. Понякога хората го забравят", добави треньорът на Интер.

Това е спорт, който трябва да отразява позитивни човешки ценности, а не омраза и насилие. Ако това не е случаят, то тогава аз ще съм първият, който ще си тръгне. Никой не ме кара да работя като треньор. Става все по-трудно, защото обществото в наши дни изтъква омразата и насилието. Наистина ми е тежко, откакто се върнах в Италия от Англия. Виждам определени ситуации и се чудя защо въобще се занимавам с това. Докато страстта ми към този спорт надвишава тези проблеми, ще продължавам напред. Ако обаче страстта ми се понижи, аз ще съм първият, който ще каже, че е време да се оттегля. Няма да е голяма загуба нито за футбола, нито за мен”

"Това е спорт, който трябва да отразява позитивни човешки ценности, а не омраза и насилие. Ако това не е случаят, то тогава аз ще съм първият, който ще си тръгне. Никой не ме кара да работя като треньор. Става все по-трудно, защото обществото в наши дни изтъква омразата и насилието. Наистина ми е тежко, откакто се върнах в Италия от Англия."

"Виждам определени ситуации и се чудя защо въобще се занимавам с това. Докато страстта ми към този спорт надвишава тези проблеми, ще продължавам напред. Ако обаче страстта ми се понижи, аз ще съм първият, който ще каже, че е време да се оттегля. Няма да е голяма загуба нито за футбола, нито за мен", завърши Конте. Интер посреща Ювентус в неделя от 21:45 часа, като двубоят ще може да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


"Искам да видя Гуардиола да тренира Роналдо в Юве" - историята на Стефано Белтраме

ЦСКА изглежда направи трансферен удар, привличайки италианеца Стефано Белтраме от Ювентус. Талантливият...

Реклама
Реклама