След като грабна титлата, Байерн Мюнхен се издъни срещу Майнц 05


След като грабна титлата, Байерн Мюнхен се издъни срещу Майнц 05
Снимка: GettyImages

1562 0

Майнц 05 срази Байерн Мюнхен с 3:1 в мач от 32-я кръг на германската Първа Бундеслига. "Баварците" си осигуриха титлата още през миналата седмица и днешната среща се явяваше протоколна. Точни за домакините бяха Джонатан Буркарт, Муса Ниакате и Леандро Барейро. Попадението за гостите отбеляза Роберт Левандовски.

Как протече двубоят?

Домакините започнаха срещата по-уверени и в 18-та минута нападателят Джонатан Буркарт отбеляза за 1:0, след като нанесе прецизен удар с глава.

Резултата се покачи в полза на Майнц 05 в 27-та минута, след като Антон Щах се извиси над всички в наказателното поле, за да отклони топката към Муса Ниакате, който вкара за 2:0.

Байерн намали изоставането си в 33-та минута когато звездата Роберт Левандовски отправи страхотен удар от границата на наказателното поле и така резултатът бе 2:1. До края на полувремето домакините имаха по-опасните положения.

През втората част в 57-та минута Майнц 05 за пореден път порази вратата на "баварците", след като Леандро Барейро стреля и стражът на гостите Свен Улрайх остана безмълвен. До края на мача и двата отбора имаха своите шансове, но до попадение така и не се стигна.

Какво предстои за двата тима?

Байерн Мюнхен вече подпечата рекордната си десета титла и до края на сезона ще играе за своята чест, тъй като мачовете не са от съществено значение. Баварците са на първата позиция с 75 точки и им предстои сблъсък със Щутгарт следващата седмица.

Майнц 05 е на 9-то място в генералното класиране с 42 точки и ще се съсредоточи върху това да завърши кампанията пред 10-я Айнтрахт Франкфурт, който е с два пункта по-малко. На отбора му предстои визита на Херта Берлин другия уикенд.

Ето къде може да продължи кариерата си Роберт Левандовски.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички