Байерн докосва титлата след минимален успех над Борусия


Байерн докосва титлата след минимален успех над Борусия
Снимка: Gulliver/GettyImages

3959 0

Отборът на Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Борусия Дортмунд в дербито на 28-мия кръг в Първа Бундеслига. Двубоят на "Сигнал Идуна Парк" завърши с минимален успех 0:1 в полза на баварците. Единственото попадение в срещата отбеляза Йошуа Кимих в края на първото полувреме.

Така Байерн Мюнхен вече събира актив от 64 точки и излиза на 7 пред днешния си съперник. Борусия Дортмунд остава втори с 57 пункта. А ето всичко по-интересно от днешния двубой:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в първата минута Борусия Дортмунд достига до опасна ситуация. Мануел Нойер излезе неуверено, след което топката попадна в Ерлинг Холанд, който стреля, но Жером Боатенг изби кълбото от голлинията. В 3-тата минута Юлиан Бранд отправя втори точен удар, но Мануел Нойер лови.

В 9-тата минута домакините организират ново нападение. Топката се озовава в мрежата на Байерн Мюнхен, но има сигнал за засада. Вижда се, че Борусия Дортмунд е по-активният отбор в началото на срещата. В 13-тата минута Хумес извършва нарушение срещу Кингсли Коман и получава първия жълт картон в срещата. В 19-тата минута Байерн Мюнхен достига до най-чистото си положение в срещата. След разиграване в половината на Дортмунд топката се озова в Серж Набри, който стреля, но Лукаш Пишчек изчисти топката от голлинията.

В 24-тата минута баварците организират нова опасна атака, при която топката достига до Кингсли Коман. Французинът стреля, но Бюрки спасява. В 31-вата минута домакините стигат до опасно центриране, при което Матс Хумелс стреля с глава, но топката минава покрай вратата. След средата на първото част темпото леко спада и двата тима предимно разиграват в центъра. И сякаш от нищото Байерн Мюнхен успява да стигне до гол. След неуспешно изчистване от страна на Борусия Дортмунд топката попадна в Йошуа Кимих, който елегантно прехвърля Бюрки и открива резултата - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Лусиен Фавър прави две промени на почивката. Джейдън Санчо и Емре Джан влизат в игра на местата на Юлиан Бранд и Деймиън Дилейни. Махмуд Дауд отправя първия точен изстрел през втората част, но той е спасен от Мануел Нойер. В 54-тата минута Леон Горетцка отправя опасен удар към вратата на Бюрки и ако не бе намесата на вратаря, интригата в срещата можеше да приключи. В 58-мата минута Ерлинг Холанд е намерен в наказателното поле, но Боатенг слага тялото си на пътя на топката и тя излиза в ъглов удар.

В рамките на само една минута Томас Мюлер и Махмуд Дауд са санкционирани с жълти картони. В 71-вата минута Джейдън Санчо опита нещо като удар, но топката излезе в аут. Точно след това Холанд илиза и на негово място влиза Джовани Рейна. Смяна и в Байерн - Перишич заменя Коман.

В 76-тата минута Борусия Дортмунд стигна до изключително чист шанс за гол. Топката бе подадена успоредно на голлинията на Байерн, при което Торган Азар се размина с нея. Впоследствие стана ясно, че е имало засада. Около 10 минути преди края на срещата Левандовски бе близо до слагането на точка на спора. Полякът стреля, но топката срещна страничната греда на вратата на Бюрки.

Ханзи Флик решава да замени Боатенг и да вкара в игра Ернандес. Аксел Витсел пък заменя Дауд в тима на домакините. В края на двубоя Томас Мюлер можеше да отбележи втори гол за Байерн, но не успя да нацели топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Бюрки, Аканджи, Хумелс, Пишчек, Хакими, Герейро, Дилейни, Дауд, Бранд, Азар, Холанд

БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер, Дейвис, Алаба, Боатенг, Павар, Кимих, Мюлер, Горетцка, Набри, Коман, Левандовски

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

"Дер Класикер" №102 отново се очаква с огромен интерес, защото може да реши борбата за титлата. Баварците се целят в осма поредна титла и при победа ще дръпнат със седем точки пред съперника си. От друга страна обаче при победа на Дортмунд ще се доближат само на точка зад баварците. Големият недостатък е, че няма да могат да разчитат на верните си фенове и "Жълтата стена".

Двама от основните играчи на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара и Серж Набри могат да пропуснат предстоящия двубой. В Дортмунд пък разчитат много на Ерлинг Халанд, за когото това ще е първи мач срещу Байерн. Норвежката сензация не спира да изумява света и има 10 гола в 10 мача в Бундеслигата. Във всички турнири се е разписвал 13 пъти в 13 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички